Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, önceki gün Erzenler İnşaat tarafından Ankara Yolu Erzurum Dede mevkiinde yapımı tamamlanan Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nun inşaatını gezerek yetkililerden bilgi aldı.
İnceleme gezisi sırasında Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç ve bazı teşkilat yöneticileri, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Haşim Eğer, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Akşemseddin Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Erol Kavuncu ve Erzenler İnşaat sahibi Şevket Erzen de hazır bulundu.
Çorum’da yükseköğrenim öğrencilerinin barınma ihtiyacına cevap verecek olan yeni yurt kompleksini gezen Bakan Çağatay Kılıç, projeyi kısa sürede başarıyla tamamlayan Erzenler İnşaat sahibi Şevket Erzen ve ekibini kutladı.
İncelemelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Salim Uslu ise, kampüs çalışmaları başta olmak üzere yükseköğrenim alanındaki eğitim binası ve barınma ihtiyacını ortadan kaldıran önemli yatırımlara imza attıklarını söyledi.
Kız öğrencilerin kullanımına sunulması planlanan yeni yurt kompleksinde tüm detayların düşünüldüğünü anlatan Uslu, “Çorum’a yükseköğrenim alanında yeni bir tesis daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Yapılan açıklamalar eşliğinde yurt kompleksindeki binaları gezen Bakan Kılıç, incelemelerinin ardından Çorum’dan ayrıldı.



(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim