Maliye Bakanı Naci Ağbal, borçların yeniden yapılandırılmasına yönelik düzenlemeye başvurularla ilgili bilgi verdi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve konfederasyon yönetimini ziyaret eden Ağbal, 11 milyar liralık borcun yapılandırılmasının güzel olduğunu, matrah artırımından yararlanmak için 153 bin esnafın başvurarak geçmişi temizlemek için 2.7 milyar lira ödeme taahhüdünde bulunduğunu da bildirdi.
Vatandaşların geçmişten kalan borçlarını rahat bir şekilde ödeyebilmesi için düzenlenen yeniden yapılandırma kanununun 31 Ekim’e kadar başvuru süresi bulunduğunu belirten Ağbal, dün akşama kadar 1 milyon 958 bin 425 esnafın başvurusunu yaptığını, diğer esnafı da borçlarından kurtulmaya davet ettiğini bildirdi.
TESK’te 81 ilden gelen Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanları ile de buluşan Ağbal, ilk defa esnaf olan bir kişiden 3 yıl boyunca 75 bin liraya kadar kazancından vergi alınmayacağını, vergisini düzenli ödeyene indirim sağlanacağını, faizlerin önemli ölçüde indiğini sözlerine ekledi.
Bakan Ağbal'ın konuşmasının ardından TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken bir plaket takdim etti.
(İHA)
Editör: TE Bilisim