Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Çorum’a gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, Çorum Esnaf ve Sanatlarlar Odaları Birliğinde esnaflarla buluştu. Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün de katıldığı toplantıda Bakan Ağbal, hükümet olarak esnafa yönelik yaptıkları çalışmalar ve referandum sürecine ilişkin açıklamalar yaptı.
16 Nisan'da anayasa değişikliği oylaması ve anayasada bir reform yapacaklarını dile getiren getiren Bakan Ağbal, "Ben görüyorum ki, ekonomideki sinyaller de bunu gösteriyor, ekonomide son dönemde bir çok gösterge, 16 Nisan referandum sonucunun olumlu, 'Evet" olacağını da işaret ediyor" diye konuştu.
Halk oylamasından çıkacak güçlü bir 'Evet'in Türkiye'nin önünü açacağını dile getiren Bakan Ağbal, AK Partili ve MHP'lilerin yanı sıra CHP'lilerin de anayasa değişikliğine destek vereceğine inandığını ifade etti.
Halk oylamasının bir seçim olmadığını, iktidar yarışı yapılmadığını vurgulayan Ağbal, "Çok önemli bir anayasa değişikliği yapıyoruz. Ülkemizin önünü açacak, bizi büyütecek, çocuklarımızın, torunlarımızın, yarınlarımızın daha iyi olması için çok ciddi bir başlangıç noktası olacak bir değişikliğe gidiyoruz. Şuna inanın ki bu bir yol ayrımı. Bu yol ayrımında güç birliği yapacağız. Bu yol ayrımında birliğimiz, beraberliğimiz için, devletimizin bekası için hep beraber ‘Evet’ diyeceğiz" dedi.

Editör: TE Bilisim