Kızkardeşi Gülşen Ertek, erkek kardeşi Fahri Ertek, kendisi gibi folklor eğitmeni olan eşi Dorette Ertek başta olmak üzere ÇORUM HABER Genel Müdürü dostu Mehmet Yolyapar, TÜFAK Folklor Derneği ve Devlet Halk Dansları Topluluğu’ndan dostu Mustafa Turan, diğer arkadaşları ve dostları, Merhum Bahri Ertek’i anmak üzere dün Çorum’da biraraya geldi.

Anma etkinliği ilk olarak Bahri Ertek’in Ulumezar’daki kabri başında başladı. Burada toplanan dostları Bahri Ertek’in kabrine karanfil bıraktıktan sonra Ulucami İmam Hatibi Mustafa Bozduman tarafından Kur’an-ı Kerim ve dua okundu.

Bahri Ertek ile birlikte 50 yıllık bir dostluk, kardeşlik hukuklarının bulunduğunu dile getiren TÜFAK Folklor Derneği ve Devlet Halk Dansları Topluluğu’ndan dostu Mustafa Turan anma etkinliğinde yaptığı konuşmada “Dostluğuna doyamadığımız kardeşimizin anmasında bulunmaktan mutluyuz. 50 yıla yakın bir arkadaşlığımız oldu. Ona doyamadık. Mekanı cennet olsun” dedi.

Fahri Ertek de ağabeyi için düzenlenen anmaya katılan tüm dostlarına teşekkür etti.

Etkinlik daha sonra İnönü Caddesi üzerinde bulunan “Erdal’ın Yeri” Lokantası’ndaki mevlid yemeği ile devam etti. Dostlarının yemekte buluştuğu Ertek için son anma programı ile Ulucami’de gerçekleştirildi. Burada İkindi Namazı öncesinde Bahri Ertek anısına Mevlid-i Şerif okutuldu. Camiye gelen cemaate de gülsuyu tutularak çikolatalı gofret ikram edildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim