Çorum Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından hazırlanan “Şiir Dinletisi”ne okul yöneticileri, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Türk edebiyatının unutulmaz şairlerine, onların duygu yüklü şiirlerine ve ezgilere yer verilen şiir dinletisinde halk kültüründen beslenen Âşık Veysel ve Neşet Ertaş’ın, Cumhuriyet dönemi ve yakın dönem şairlerinden Melih Cevdet Anday, Cahit Sıtkı Tarancı, Cemal Süreya, Behçet Necatil, Ahmet Telli, Ümit Yaşar Oğuzcan, Attila İlhan, Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Özdemir Asaf’ın şiirlerine yer verildi.

Şiir Dinletisi’nde karikatüristler Sönmez Yanardağ, Saadet Demir Yalçın, Tan Oral, Eray Özbek, Kürşat Coşgun, Hayati Boyacıoğlu, Mehmet Zeber, İsmail Kar, Serpil Kar, Tayyar Özkan, Halit Kurtulmuş Aytoslu, Ramazan Özçelik, Bülent Karaköse, Murat İlhan, Rıfat Küçükşahin, Akdağ Saydut, Ahmet Ümit Akkoca, Recep Özcan, Şadiye Çakın, Asaf Budak, Abdülkadir Demirhindi, Mehmet Kahraman ve Cem Güzeloğlu şairlerin karikatürleri ile öğrencilerde sanat zevkini aşılamak adına ‘’Şairlerimiz Portre Karikatür Sergisi” düzenlenmesine katkıda bulundu. Bahçeşehir Koleji Lise Müdürü Cenk Gülnaz yaptığı açıklamada, “Bu güzel günde sadece sevgiliye olan aşkı değil; doğaya, insana, anneye olan aşkı da en güzel şekilde dile getiren ve sanatın her dalına duydukları ilgi ve sergiledikleri yeteneklerinden dolayı öğrencilerimle gurur duyuyorum. Ayrıca karikatür sergimizi açmamıza büyük katkısı olan Karikatürist Sönmez Yanardağ’a ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.
Gülnaz, programı hazırlayan öğrencileri ve Edebiyat Bölümü öğretmenlerini kutlayarak, edebiyat dünyasına birlikte yolculuk ettikleri velilere teşekkür etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim