Doç. Dr. Şule Ergün, Mersin Akkuyu’da 4 Nisan 2018’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in temellerini attığı Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu ve Sinop’ta yapılması planlanan nükleer enerji santrali hakkında Bahçeşehir Koleji öğrencilerine bilgi verdi.

2017 yılına kadar “Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi” başkanlığını yapan ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Nükleer Güvenlik Danışma Komitesi üyesi olan Şule Ergün, “Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Projesi Nükleer Enerji Santralleri” konulu sunumunu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Kuşçu’nun da aralarında bulunduğu yoğun bir dinleyici kitlesiyle gerçekleştirdi.

“Nükleer enerji ve nükleer enerji santralleri nedir, bu santraller nasıl çalışır, Akkuyu’da üretilen elektrik enerjisi Türkiye’nin ihtiyacının ne kadarını karşılayacak, ekonomiye katkısı nasıl olacak, neden bu santraller istenmiyor, herhangi bir kaza durumuna karşı ne tür önlemler alındı, nükleer enerji santrallerinin yapıldığı yerlerde çevre nasıl etkilenecek gibi herkesin aklına takılan soruların cevabını da sunumun sonunda verdi.

Sunum sonunda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Kuşçu, Özel Çorum Bahçeşehir Koleji Kampüs Müdürü Songül Keskin ve Lise Müdürü Cenk Gülnaz, Doç. Dr. Sayın Şule Ergün’e plaket takdim ederek teşekkürlerini ilettiler. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim