Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Çorum’a kolej yapıyor. Çevreyolu TOKİ kaşağı yakınına 12 bin metrekare alana kurulan yerleşkedeki inşaat çalışmaları tam hız sürüyor. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı iş adamı Enver Yücel, Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen, işadamı Selahattin Kaleli ve firma yetkilileri, yerleşke inşaatında incelemelerde bulundu. Bahçeşehir Uğur Eğitim kurumlarının Avrupa'nın en büyük eğitim kurumlarından bir tanesi olduğunu belirten Yücel, Türkiye'nin hemen her bölgesinde okul yatırılmanın devam ettiğini söyledi.

“BÖLGEDE 70’E YAKIN KAMPÜS OLUŞTURDUK”
Yücel, Bahçeşehir Uğur Eğitim kurumlarının bünyelerinde, okul öncesi, ilkokul ortaokul, lise, üniversite ve doktora programlarına kadar devam eden okulların bulunduğu bildirdi. Çorum’un kendisi için önemli olduğunu dile getiren Yücel, “70'e yakın bölgede kampus oluşturduk. Çorum dört-beş yıldır kampus yapmayı planladığımız bir yerdi. Böyle bir yerde eğitim öğretim hizmeti sunmamız bizim için de çok anlamlıydı ve Bahçeşehir Koleji Uğur Okulları olarak burada büyük bir yatırım yapıyoruz. Öncelikle yatırım yapan, bizim yerel ortağımız olan arkadaşlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. İnşaatta çalışanların hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

“DİĞER OKULLARDAN HİÇ BİR EKSİĞİMİZ OLMAYACAK”
Çorum’da inşa edilen kampusun 12 bin metrekare alana sahip olacağını belirten Yücel, Çorum’daki kampusun diğer okullarından hiçbir eksiğinin olmayacağını açıkladı. Bahçeşehir Uğur Okullarının sadece yurt içinde değil yurt dışında da eğitim öğretim kampusleri olan bir kurum olduğunu belirten Yücel, “Washington’da, Toronto'da, Kanada'da, Berlin’de ve Batum'da üniversiteleri olan bir kampus. Dolayısıyla öğrencilerimizi burada eğitim öğretim alırken en büyük arzumuz, öğrencilerimizin bütün dünyaya açılabilmesi. Artık burada okuyan bir öğrenci sadece tek bir lisan değil, ikinci bir lisanı bilsin istiyoruz. Buradaki öğrencilerin İngilizce eğitimini daha mükemmel olabilmek için gerekirse Toronto'daki, Kanada'daki ya da başka okulumuza gidip çift dili mutlaka öğreteceğiz” şeklinde konuştu.



“ÖĞRENCİLER ÇOK BÜYÜK ŞANSA SAHİP OLACAKLAR”
Liseyi bitiren öğrencilerin dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitim öğretim yapabilme şanslarına sahip olacaklarına dikkat çeken Yücel, “Biz sadece Türkiye’deki üniversitelere öğrenci hazırlayan bir eğitim öğretim grubu değil, dünyanın en iyi üniversitelerine öğrenci gönderen bir eğitim kurumuyuz” ifadelerini kullandı. Bahçeşehir Uğur Eğitim kurumlarından mezun olan öğrencilerin Bahçeşehir üniversitelerine daha avantajlı olarak girebileceklerini ifade eden Yücel, “Çünkü biz çocuklarımızı anaokulundan itibaren sistem programına göre eğiteceğiz” dedi.

“MÜKEMMEL BİR KADRO OLUŞTURACAĞIZ”
Dünyanın en ünlü, en gerçekçi programlarının hangisi ise o program doğrultusunda hareket edeceklerini kaydeden Yücel, “Çorum’da mükemmel bir kadro oluşturmaya çalışıyoruz. Bu kadromuzu Nisan ayından önce tamamlayıp hizmet içi eğitimlerle okulumuzun yeni dönemine hazırlık yapacağız. Şunu söyleyebilirim ki buranın sadece bir okul olarak görülmemesini aynı zamanda dünyaya açılan bir eğitim kampusu olmasını arzu ediyoruz. Üniversitemizdeki yetişen öğrencilerimiz belki burada zaman içerisinde öğretmenlik yapacaklar. Ben Çorum'un bir öğretmen yetiştirme akademisine dönüşmesine arzu ediyorum. Burada mükemmel bir kampüs oluyor. Çorum'daki öğrencilerimizin, velilerimizin dünyayla yarışan bir okul olduğumuzu burada görmeleri beni de çok mutlu edecek” diye konuştu.

“İŞADAMI SELAHATTİN KALELİ DOSTUMA TEŞEKKÜREDİYORUM”
Yücel, kampus inşaatının Nisan ayında tamamlanarak, 5 Mayıs 2016 tarihinde açılışını yapmayı hedeflediklerini belirterek, kolejin Çorum'a yakışır, İç Anadolu bölgesinin önemli bir kültür merkezi olmasını arzu ettiklerini dile getirdi.
Yücel, “Çorum’un tarihine yakışan tarzda bir kampus inşa ediyoruz. Gelecekte hep birlikte bunları göreceğiz. Dilerim en kısa zamanda Çorum güzel bir eğitim öğretim kampüsüne sahip olmuş olacak. Çorum'a Bahçeşehir kolejinin gelmesini ve Çorum'a bu okulu kazandıran işadamı Selahattin Kaleli dostumuza çok teşekkür ediyorum. Onun ekibiyle takımına teşekkür ediyorum. 5 Mayıs’ın benim için özel bir gün, benim doğum günüm. Bu nedenle o gün açılışını gerçekleştireceğiz ” dedi.



(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim