Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, eski Devlet Bakanı Burhan Kara, Bahçeşehir Eğitim Kurumları Karadeniz Bölge Koordinatörü Savaş Boyar ve davetliler katıldı. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir eğitim kurumlarını dünyada marka yapmak istediklerini söyledi. Avrupa’nın en büyük eğitim, dünyanın da en büyük ilk 5 eğitim kurumundan biri olduklarını vurgulayan Yücel, belirledikleri hedefe ulaşmak içinde gece-gündüz demeden çalışıyoruz.
Türkiye’nin eğitimde bir markası olması gerektiğini belirten Yücel, “Bahçeşehir Eğitim Kurumları’nı dünyada marka yapmak istiyoruz. Türkiye’nin eğitimde bir markası olsun. Türkiye eğitimde markayı ortaya çıkarırsa başka markalarda olacak. Bütün sektörlerin lokomotifi eğitimdir. Eğitim olmadığı sürece kaliteli bir eğitim olmadığı sürece kalkınmadan ve markadan bahsedemezsiniz. Dünyada 5 üniversitemiz var. Gürcistan’da, Almanya’da, Amerika’da bir üniversite kurduk. Kıbrıs’ta üniversite kurmak için onay aldık. Merkezimiz İstanbul’da. Marka olmak ve iyi olmak istiyoruz. Buna her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var. Türkiye’nin gelmiş olduğu noktayı kimse küçümseyemez. Ama yeterli de göremez. Türkiye milli gelirleri 10 binden 30 bin dolarlara çıkarması lazım. Çocuklarımızın geleceği daha iyi olmalı. Bunun yolu eğitimden geçiyor” ifadelerini kullandı.
2020 yılında 50 milyar ürünün internete bağlı olacağına dikkat çeken Yücel, “Bugün ki yaşantımız 5-10 yıl içerisinde tamamen değişecek. Hayatımız çok farklı olacak. Ana okulundan itibaren çocuklarımızı buna göre yetiştirmemiz lazım. Teknolojiyi satan alan bir ülke değil teknoloji üreten bir ülke olalım. Biz fındık satarak, leblebi satarak bir yere gelemeyiz. Fındık ve leblebi büyüklüğünde teknoloji üretmemiz lazım” ifadelerini kullandı.
Yücel, konuşmasının ardından işadamı Selahattin Kaleli ve yüklenici firmanın yetkililerine teşekkür plaketi vererek, okulun yapımında çalışan işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Davetliler ve öğrencilerle birlikte kampusün açılış kurdelesini kesen Yücel, beraberindekilerle okulu gezerek incelemelerde bulundu.









Editör: TE Bilisim