Beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Tophan, Emniyet Müdür Yardımcısı Ufuk Sevindik, Mahalle Muhtarı Hasan Kızıltepe ve vatandaşların da katılımı ile düzenlenen toplantıda Bahçelievlerle ilgili açıklamalarda bulunan Vali Kılıç, bölgenin en büyük ihtiyaçlarından birisinin ana sınıfı olduğunu ifade etti. Okulun yanında boş bir arsa bulunduğunu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Vali Necmeddin Kılıç, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Tophan ve Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir’e bu arsanın incelenmesi için talimat verdi.

Vali Kılıç daha sonra kreş konusunda da sıkıntılar bulunduğunu hatırlatarak, İl Özel idaresi personeli için yaptırılması planlanan kreşin, Bahçelievler İlkokulu altında bulunan kullanılmayan sınıflara açılabileceğini söyledi. Vali Kılıç, Bahçelievler Mahallesinde kreş bulunmadığını, açılacak kreşin önceliğinin İl Özel İdaresi çalışanlarına verilmek üzere vatandaşların da çocuklarını buraya getirebileceğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal bir devlet olduğunu, vatandaşlarına güzel sosyal haklar tanıdığını belirten Vali Kılıç, “Tarih boyunca dünyayı kıskandıran devletler kurduk, hep dünyanın en iyisini yaptık. Şimdi de daha iyisini yapmamız lazım. Kuşlar aç kalmasın diye vakıflar kuran bir milletiz. Şuan daha güzel şartlarda yaşıyoruz. Avrupalıların yiyemediğini yiyip, giyemediklerini giyiyoruz. Eğitim alanında da hep iyiye gitmemiz gerek. Kadınların iş hayatında daha etkin olabilmeleri için kreş ve anasınıfları şart” dedi.

“LİSEYE YERLEŞMEYEN ÖĞRENCİ KALMAYACAK”

Liseye giremeyen 320 civarında öğrenci kaldığını belirten vali kılıç, bu öğrencilerin de mağduriyetinin giderileceğini söyledi.

Mukadder Akaydın, Başöğretmen Atatürk ve Şehit Abdullah Tayyip Olçok Liseleri’nde ikişer sınıf açtırdıklarını anlatan Vali Kılıç, bu öğrencilerin bu okullara alınacağını ve açıkta öğrenci bulunmayacağını söyledi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim