Çorum Belediyesi’nin Ocak ayında başlattığı ambalaj atıklarının kaynağında toplanması ve ayrılması çalışmaları hızla devam ediyor. İlk olarak Buharaevler Mahallesi ile Üçtutlar Mahallesi'nde başlatılan projenin ikinci aşaması Yavruturna ile Bahçelievler Mahallesi'nde devam ediyor. Yavruturna ve Bahçelievler’e 50 ambalaj atıkları toplama kutusu dağıtılacak.
Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan daha temiz bir Çorum için gece gündüz çalıştıklarını belirterek "Hemşehrilerimizden kâğıt, karton, plastik, pet şişe, kompozit, cam ve metal gibi geri dönüşümü mümkün olan maddeleri diğer atıklardan ayrı olarak geri dönüşüm kutularına atmalarını talep ediyoruz. Böylece hem çevreye hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlamış olacaklar” dedi
"Şu anda dört mahallemizde projenin uygulamasını yapıyoruz. Kısa bir süre sonra tüm Çorum'da çöplerin ayrıştırılarak toplanması çalışmasını başlatacağız.” diyen Turhan Candan, Çorum halkının bu konuda daha duyarlı davranmalarını ve kendilerine yardımcı olmalarını istedi.
(Çorum Belediyesi)
Editör: TE Bilisim