Cumhuriyet Halk Partisi’nde 30 Eylül 2019 tarihinde başlayan kongre süreciyle start alan mahalle delege seçimleri, Cumartesi günü gerçekleştirilen Bahçelievler Mahallesi ile tamamlandı.

2 listenin yarıştığı Bahçelievler Mahallesi seçimlerini Mehmet Tahtasız ve ekibinin çıkardığı “Mavi” liste aldı.

KALE’DE ‘BEYAZ’, YAVRUTURNA ‘MAVİ’ DEMİŞTİ

3 hafta önce Yavruturna Mahallesi ile başlayan delege seçimleri, geçen hafta Kale Mahallesi ile devam ederken, bu hafta Bahçelievler Mahallesi seçimleri ile tamamlandı.

Saat 09.00 ile 17.00 arasında Bahar Caddesi Burcum Blokları karşısındaki adreste gerçekleştirilen Bahçelievler Mahallesi delege seçimlerinde partiye kayıtlı 3 bin 803 üyeden 2 bin 190’u, 94 Merkez İlçe Kongre delegesini belirlemek üzere sandığa gitti.

MAVİ LİSTE 1.239 OY, BEYAZ LİSTE 934 OY ALDI

Bahçelievler Mahallesi delege seçimlerinde 3 bin 803 parti üyesi 94 mahalle delegesini belirlemek üzere sandığa gitti.

Toplam geçerli 2 bin 173 oyun kullanıldığı seçimde 1.239 oy alan Mavi Liste seçimi kazanırken, beyaz liste ise 934 oyda kaldı. Seçimde 17 oy ise geçersiz sayıldı.

Mehmet Tahtasız ve ekibinin çıkardığı mavi liste 1239 oy alarak seçimden zaferle çıkan taraf olurken, İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi ile Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender’in çıkardığı beyaz liste ise 934 oy alabildi.

Onur Topgül, Osman Soylu, Esra Dertli ve Satılmış Baş ise her iki listede de yer alan ortak isimler oldu.

BEYAZ LİSTEDEN GÜL KALENDER VE KIVANÇ AZMAN DELEGE SEÇİLDİ

Beyaz listeden kadın ve gençlik kotasından İlkgül Hatun Kalender ile Kıvanç Azman delege olarak listeye girerken, mavi listede yer alan Sadık Eral ile Ethem Eser ise kota uygulaması sonucu liste dışı kaldı.

HANGİ İSİMLER ‘DELEGE’ SEÇİLDİ?

Eski il başkanlarından Gazi Özkubat’ın ilk sırada yer aldığı Mavi Liste’de yer alan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şube Başkanı Nurettin Aksoy başta olmak üzere tanınmış birçok isim delege oldu.

İlk belirlemelere göre, Milletvekili Adayları Burçin Solmaz Polat, Av. Dinçer Solmaz, Belediye Başkan Adayı Özgür Kılıç, Mimarlar Odası İl Temsilcisi Ulaş Tokgöz, Türkmenler Derneği Başkanı Mehmet Ali Yıldırım, Demokratik Oluşum Grubu’ndan Rıdvan Samsunlu ve İrfan Olukçu, Baro eski Başkanı Altan Akpınar ve Eski Belediye Meclis Üyesi Necdet Biçer delege seçilen isimler arasında yer aldı.

İŞTE BAHÇELİEVLER DELEGELERİ

Bahçelievler Mahallesi delegeleri şu şekilde belirlendi:

Onur Topgül, Esra Dertli, Osman Soylu, Satılmış Baş, Gazi Özkubat, Nurettin Aksoy, Cengiz Akveran, Burçin Solmaz Polat, Veli Uysal, Soner Kızıltepe, Kamil Deveci, Necati Şimşek, Onur Durkaya, Mehmet Ali Yıldırım, Hikmet Çakan, Halil Kabadayı, Satı Ayas, Yusuf Sapancı, Tuncay Polat, Feza Piroğlu Ünaldı, Sevinç Genç, Seher Bayıral, Satı Baylan, Mücade Günhan, Türkan Satır, Sema Özuğurel, Halil İbrahim Özer, Mahmut Yalçınkaya, Cafer Aşkın, Ali Keçeci, İrfan Tapan, Hamdi Kurt, Özgür Kılıç, Rıdvan Samsunlu, Ulaş Tokgöz, Necdet Biçer, Altan Akpınar, Mehmet Yavşan, Mustafa Sayar, Müzeyyen Soytemiz, Hüseyin Özcan, Abidin Keskin, Selahattin Sözer, Gökhan Şahan, Satı Özkan, Serdar Bolat, Kadir Taşkıran, Fikret Fırat, Seyhan Örgel, Gülay Esgin, Mustafa Çemrek, Tülay Can, Aysu Dinç Bolat, Emine Uysal, Özgür Fırat Atak, Serdar Demirci, Soner Katıkçı, Fatma Uysal, Hüseyin Kızılkaya, Emit Er, Yasemin Apaydın, Gözde Koçak, Dinçer Solmaz, İrfan Olukçu, Kenan Sir, Ali Rıza Yıldırım, Gülay Madak, Ali Bükücü, Sevim Karataş, Dudu Tarı, Arif Türkmen, Yüksel Aydemir, Mustafa Ünal, Meftun Karatepe, Sedat Ceylan, Kayhan Boztepe, Gülsen Gülbahçe, Engin Uçar, İsmet Eker, Sadık Yalçın, Aysun İsbir, Eren Zorlu, Sakine Sevil Palas, Satı Yücer, Erçin Ergin, Ali Rıza Keser, Gülnaz Ceylan, Simge Aygün, İlayda Peker, Yüksel Kılıç, Serap Yirci, Celal Uysal, İlkgül Hatun Kalender ve Kıvanç Azman.

145 DELEGE BELİRLENDİ, 255 DELEGE DAHA BELİRLENECEK

CHP Çorum Merkez İlçe Örgütü, Yavruturna Mahallesi’nden 16, Kale Mahallesi’nden 35, Bahçelievler Mahallesi’nden de 94 olmak üzere toplam 145 delegeyi belirlemiş oldu. Merkez İlçe kongresinde 17’si doğal delege (Merkez İlçe Yönetimi) 400’ü de parti üyelerinden belirlenen delegeler olmak üzere toplam 417 delege oy kullanacak. Parti teşkilatı, geriye kalan 255 delegeyi de belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Diğer mahalleler ve köylerden belirlenecek olan 255 delegenin nasıl bir yöntemle belirleneceği ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

TAHTASIZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJI

Delege seçimlerinin ardından bir teşekkür mesajı yayımlayan Mehmet Tahtasız, “Bu seçimin kazananı hepimizin ortak paydası olan partimizdir. Bugünden sonra da her zaman olduğu gibi iktidar yürüyüşümüzü omuz omuza devam ettireceğiz” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim