Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hasan Kızıltepe, mahallede bulunan caddelerin büyük bölümünde kat sınırının 3 olduğunu ancak bu kat yüksekliğinin 5’e çıkarılmasının istendiğini anlattı.
Bahçelievler civarındaki boş tarlaların da imara açılmasının bölgedeki yapılaşmaya katkı sağlayacağına inandığını belirten Kızıltepe, mahallenin bazı bölgelerinde kaldırımların yıprandığını bir kısmında da asfaltın yama istediğini dile getirdi.
NADIK TOKİ’YE DEVREDİLMELİ
Çorumlular tarafından Nadık olarak bilinen Dumlupınar semtinde çok sayıda gecekondu şeklinde yapılar bulunduğunu anlatan Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hasan Kızıltepe, bu bölgenin yeniden yapılandırılması gerektiğini ifade etti. Binaların kötü bir görünüme neden olduğunu, bölgenin değer kazanması ve semt sakinlerinin daha uygun evlere kavuşmaları için Toplu Konut İdaresi’nin bölgede çalışma yapmasını istediklerini söyleyen Kızıltepe, ev sahiplerinin yeni ve güzel konutlara kavuşturularak hem bölgenin değer kazanması hem de kötü görüntünün giderilmesinin sağlanabileceğini vurguladı.
Belediye blokları üzerinde bulunan bağların da imara açılmasını istediğini söyleyen Kızıltepe, bölgede çok sayıda bina bulunduğunu, altyapı bulunmaması nedeniyle vatandaşların evlerinin giderlerinin kanalizasyona değil açılan fosseptik çukuruna verilmek zorunda kalındığını dile getirdi.
Bahçelievler Mahallesi’nin Çorum’un en eski ve kalabalık nüfusa sahip mahallelerinden birisi olduğunu dile getiren Kızıltepe, gençlerin eğlenebileceği spor alanlarından mahrum olduklarını anlattı. Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşmasının en iyi yollardan birisinin gençleri spora teşvik etmek olduğuna dikkat çeken Kızıltepe, bölgede gençler için futbol ve basketbol alanları yapılması durumunda geleceğin emanet edileceği gençlerin daha sosyal ve sağlıklı yetişebileceklerini vurguladı.
MAHALLELİ EGZOZ SESİNDEN ŞİKAYETÇİ
Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hasan Kızıltepe, Bahçelievler Mahallesi sınırları içinde işlek caddelerin de bulunduğuna dikkat çekerek , egzozunu açtıran otomobil ve motosikletlerin bu caddeleri çok kullandığını bunun da vatandaşları rahatsız ettiğini söyledi. Bahabey Caddesi üzerinde orta refüje karakolun bulunduğu noktaya kadar bitkiler dikildiğini anlatan Kızıltepe, bu bitkilerin İpek taksi kavşağına kadar devam etmesini istediklerini anlattı.
Bu isteklerin yanı sıra sülüklü deresindeki çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Hasan Kızıltepe, bu konuda çalışmalarda emeği geçen başta Valilik yetkilileri ile Belediye Başkanı Muzaffer Külcü olmak üzere belediye ve YEDAŞ yetkililerine teşekkür ettiklerini vurguladı.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim