22 Mayıs’ta bilgilendirme toplantısı yapılarak detayları ve aşamaları paylaşılan proje ile yerel yönetimlerin karar alma ve uygulama süreçlerinde katılım mekanizmalarının geliştirilmesi amaçlanıyor.
Çorum Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından ortaklaşa düzenlenen çalışma ile Çorum halkının halk otobüslerinden memnuniyeti ve Çorum’daki toplu ulaşım kullanım oranının artırılması hedefleniyor. Yapılan anket çalışmalarında öne çıkan mahallelerde halk toplantıları yapılarak vatandaşların toplu ulaşıma ilişkin beklenti ve talepleri alınacak. Bahçelievler Mahallesi’nde saat 16.00’daki toplantı Bahçelievler Kadın Kültür ve Sanat Merkezi toplantı salonunda gerçekleşecek.
Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan, yerel yönetimlerin karar alma ve uygulama süreçlerinde katılım mekanizmalarının daha etkin kullanılması için çalışmalar yürüttüklerini belirterek bu süreçlere vatandaşların katılımını önemsediklerini kaydetti.
Çorum Belediyesi’nin pilot belediyelerden birisi olduğunu, toplu ulaşım alanındaki katılımcı yöntemler uygulayarak iyileştirme çalışmaları yaptığının altını çizen Turhan Candan, “Hemşehrilerimizin yapacağımız tüm faaliyetlere olduğu gibi bu toplantıya da katılarak görüşlerini bildirmesi hizmetlerimizin verimini ve kalitesini artıracaktır. Toplantılardan çıkan sonuçları Belediye olarak hizmetlerimize yansıtmaya çalışıyoruz. Tüm Bahçelievler mahalle sakinlerimizi 15 Temmuz’da saat 16.00’daki toplantımıza bekliyoruz” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim