Vali Yardımcısı Adem Saçan, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açış konuşması yapan okul müdürü Kadir Yurtturtar, milleti ayakta tutan, milli birlik ve beraberliği sağlayan önemli unsurlar bulunduğunu  ifade ederek bunların dil, din, tarih ve kültür birliği olduğunu kaydetti. Türk milletini savaş meydanında yenemeyen ve masa başında türlü ayak oyunları ile bölemeyen düşmanların milli birlik ve beraberliği hedef aldıklarını anlatan Yurttutar, kültürdeki farklılıkların ayrılıktan değil zenginlikten kaynaklandığını anlattı.

Yapılan konuşmanın ardından nevruz ateşi Vali Yardımcısı Adem Saçan ve beraberindekiler tarafından ateşlendi. Daire müdürleri ve öğrencilerin ateşin üzerinden atladığı programda daha sonra hep birlikte Ergenekon’dan çıkışı temsilen protokol üyeleri tarafından demir dövüldü.

Yumurta tokuşturulan, mehteran gösterisi ve yarışmaların düzenlendiği program katılımcıların Nevruz halayı çekmesi ile sona erdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim