Bu yıl da renkli görüntülere sahne olan şenlik yağmur nedeniyle geçtiğimiz gün okulun konferans salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan şenliği Okul Müdürü Elvan Güneş, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler ilgiyle takip etti.

Şenliğin açılışında Meslek Dersleri Öğretmeni Tahsin Gökgöz bir konuşma yaparak turizmin önemine, işletmelerde güler yüzlü temiz ve hoş görülü olmanın başarıya katkılarına değindi.

Turizm alanında öğrencilerin yaptığı çalışmalar ve verdiği hizmetleri anlatan Gökgöz, “İşletmelere gelen misafirleri asla döviz/para olarak görmemeliyiz. Onlara karşı temiz, güleryüzlü, iyiliksever ve hoşgörülü olmalıyız. Şunu unutmayalım ki otelin kalitesi sadece kapısına asılan yıldızlara bağlı değildir. Asıl ve önemli olan orada çalışan personeldir. Sizler birer yıldız olmalısınız. İşinizle ilgili ortaya koyacağınız farklılıklar sizi siz yapacak, donanımlı ve aranan bir personel olmanızı sağlayacak. Başarılı olmak için işinizi çok sevmeniz ve sürekli kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Staja gidecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Mezun olacak öğrenciler adına ise Tahsin Özer bir konuşma yaptı. Turizm ve otelcilik alanında kalifiye eleman yetiştiren bir okulda okumanın avantajlarını anlatan Özer, okul sıralarındayken öğretmenlerin bilgi ve tecrübelerinden yaralanmanın da önemine vurgu yaptı.

Okulun etkinliklerine katılan Anadolu Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri ve öğretmenleri Oktay Temes, atölyeleri gezerek düzenlenen şenlikte gönüllerince eğlendiler.

Daha sonra açık büfe olarak hazırlanan yemek ikramına geçildi. Müzik eşliğinde düzenlenen çeşitli eğlence, oyun ve yarışmaların ardından program sona erdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim