“Bahabey Caddesi ve Milönü hep oradaydı Sayın Başkan. Şimdiye kadar siz neredeydiniz?” diye soran Kılıç, “Öncelikle Sayın Valimize ve Sayın Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum. Lakin, ‘Bahabey Caddesini yeni mi keşfettiniz?’ diye sormazlar mı? Hadi bunu da geçtim, keşke, yanınıza Belediye Meclis üyelerini de alsaydınız. Yanlış anlamayın, CHP’lileri demiyorum, AK Partili Belediye Meclis üyelerini diyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında Âşıklar Tepesi olarak bilinen ve gerçek adı Şehitler Parkı olan parka yakışır dev bir Türk Bayrağı talep eden Kılıç, şunları söyledi:

“Bu Bayrak hem Şehitler Parkı’na yakışır olsun hem de gitmeyecekleri hemen hemen anlaşılan Suriyeli, Afgan ve Iraklı misafirlerimizin en azından nerede yaşadıklarını unutmamalarını istiyorum. Bu bayrağın yapılmasını hızlandırırsanız çok mutlu olurum.”

“ÇARŞAMBA PAZARI YERİ PAZARCI ESNAFINA DEVREDİLSİN”

“Size bir önerim daha var. Ne mücadeleler verilen, ne restler çekilen meşhur Çarşamba Pazarı. Gelindiği nokta, bizim de savunduğumuz hak ve adaletin yerini bularak pazarcıların tekrar Çarşamba Pazarı’na dönmeleridir.

Şimdi size önerimi sunuyorum. Gelin bu işi daha da ileri götürelim, resmileştirelim. Çarşamba Pazarını pazarcı esnafına satalım ki gerçek sahiplerinin olsun. Ayrıca, Çarşamba günleri dışında tüm köylülerimize açalım. Yani, Organik Pazar kurulsun. Hem köylümüz kazansın, hem pazarcımız kazansın, hem de Çorumlumuz istediği zaman organik taze gıdaya ulaşabilsin.”

“C 20’NİN ALTINDA BETON KULLANIMI YASAK”

“Geçenlerde imar işlerinden aldığım istatistiksel bilgiye göre Çorum’da yapılan inşaatlara toplam 533 ruhsat verilmiş. Bunun 138 tanesi yani %25,9’u C20, 355 tanesi yani %66.6’sı C25, 32 tanesi yani %6’sı C30, 5 tanesi yani %0,9’u C35, 3 tanesi yani %0,6’sı C40 betonla çizilen ruhsatlar.

Görüldüğü gibi, en azından imar işleri bir çalışma yaparsa, zaten imar yönetmeliğine göre C20’nin altında beton kullanılması yasaktır. Buna istinaden örneğin, iki kata katar C20, 5 kata kadar C25, 8 kata kadar C30 ve daha üst katlar için C35 ve C40’ın altında beton kullanılmasını yasaklarsak geleceğimiz olan çocuklarımız, torunlarımız ve yeni nesillerimize daha sağlam, daha kaliteli konutlar bırakacağımızın kanısındayım.” (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim