Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Çorum Belediyesi'nin şehrin su ihtiyacını karşılamak için büyük projeleri hayata geçirdiğini, suyun kalitesi ve güvenilirliğini artırmak için de modern çalışmalar yaptığını söyledi. Bahabey içme suyu arıtma tesisinde 500 metrekare alan üzerine 2 katlı bir laboratuar binası ve SCADA merkezi yapımı için çalışmalara başladıklarını söyleyen Alper Zahir, “İnşa edeceğimiz laboratuarda kimyasal ve biyolojik analizler yapabileceğimiz gibi içme suyu arıtma tesislerinden, baraj ve kaynaklardan numuneler alıp, bu numunelerin laboratuarda analizlerini yapacağız. Laboratuarda yapılan analizler daha sık aralıklarla yapılacak ve yeni alınan cihazlarımızla her türlü analiz gerçekleştirilecek.

SCADA MERKEZİ KURUYOR
“SCADA Merkezimizde su depoları, pompa istasyonları ve hatlarımızdaki suyumuzun izleme ve uzaktan kontrolü sağlanacak” diyen Zahir, “SCADA sistemi ile şehirde bulunan su depolarına takılan cihazlarla depoların doluluk oranlarını ve taşma durumlarını kontrol edeceğiz. Dağıtım ve su otomasyonu ile şebekenin uzaktan izlenmesinin yanında şebekenin hızlı ve etkin bir şekilde kontrolü sağlanacak. Ayrıca sistemin bilgilerini arşivlemek de mümkün. Bu sayede ekonomik işletme yönetimi de sağlayacağız” dedi.
Zahir, SCADA sisteminin kurulmasıyla kayıp kaçak önleme altyapısının oluşturulacağını, depolardaki klor miktarı analizlerinin anlık yapılacağını, Belediye'nin bölgeler bazında birim su maliyetlerini ortaya çıkararak, bakım maliyetlerinin düşürülerek, depoların online izlenmesi ile personel giderinin azalacağını söyledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim