Çorum SMMMO Başkanı Ali Can Doğan, 19 Mayıs dolayısıyla yayınladığı mesajda, ülkenin geleceğinin gençlerin ellerinde şekilleneceğini söyledi.

Ali Can Doğan’ın mesajı şöyle:

“Büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde, büyük bedeller ödenerek tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919’da Büyük Önder Atatürk’ün Samsun’da başlattığı özgürlük hareketi, tüm yurdumuza yayılmış, halkımızın azim ve kararlığıyla hep birlikte verilen mücadele sonucunda büyük zafere ulaşılmıştır.

19 Mayıs; teslimiyet belgelerini yırtıp atan cesaretin timsali, manda ve himaye çağrılarını bastıran kahramanlığın çığlığı, yabancı emellerin asla amacına ulaşamayacağını haykıran milli sesleniştir. Aynı zamanda; vatan topraklarını alçakça paylaşmaya cüret edenlere ve onlara el uzatanlara verilen muhteşem bir cevaptır.

19 Mayıs, dönemin en ağır şartlarına rağmen bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin yakıldığı bir destandır. Ülkenin bağımsızlığını, birlik ve beraberliğini korumak için aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu cennet vatanı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çok değerli gençlerimize emanet etmiş ve geleceğin güçlü Türkiye’sinin gençlerin omuzlarında yükseleceğini bildiği için İstiklal mücadelemizin başlatıldığı bugünü gençlerle özdeşleştirmiştir. Çünkü ülkemizin geleceği, geleceğimiz teminatı bu gençlerimizin ellerinde şekillenecektir.

Bugün bize düşen görev; gençlerimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu hedef doğrultusunda ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyabilecek bireyler olarak yetişebilmelerini sağlamak ve onlara güvenmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anıyor, başta gençlerimizin olmak üzere halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.” (Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim