19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak 19 Mayıs 1919 tarihinin ulusumuz için özel bir gün olduğunu söyleyen Muzaffer Yıldırım, yenilmiş, zedelenmiş, yorgun ve fakir düşmüş bir halkın vatanını sahiplenerek, geleceğini yeniden kurmaya giriştiği gün olan bugünün ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına giden yolun başlangıcı olduğunu hatırlattı.
SMMMO Başkanı Yıldırım mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Tüm olumsuzluklara rağmen Atatürk ve arkadaşları önderliğinde tüm halkımızca verilen büyük mücadele sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti Gençlerimize emanettir. Bu emaneti sonsuza kadar korumak ve yaşatmak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak Gençlerimizin en başta gelen görevidir.
Unutmayalım ki bugün sahip olduğumuz bağımsızlığımız, Cumhuriyetimiz, demokrasimiz, çağdaş yaşam ve kurumlarımız 19 Mayıs’ta başlatılan mücadelenin eseridir. Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını birkez daha saygıyla anıyor, başta gençlerimizin olmak üzere halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim