Çorum Valiliği Koordinatörlüğü’nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Bağımlılığa Karşı Yarışıyoruz” projesinin ödül töreni gerçekleştirildi.

Madde bağımlılığının önlenmesine yönelik faaliyetler geliştirmeyi, propaganda çalışmaları yaparak gençleri madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirmeyi, sağlıklı bir nesil ve toplumun oluşmasına katkı sağlanması amacıyla gerçekleştirilen projeye 78 okuldan bin 759 öğrenci katıldı. Proje kapsamında Ortaokullara ve liselere yönelik ayrı ayrı olmak üzere resim, şiir, slogan ve koşu yarışmalarında dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

Buhara Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen ödül törenine; Vali Yardımcısı Mehmet Erdem, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Yeşilay Başkanı Atilla Alpay, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstikal Marşı’nın okunması ile başlayan tören daha sonra Vali Yardımcısı Mehmet Erdem, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam günün anlam ve önemini içeren birer konuşma yaptılar.

Hükümetin bağımlılık ile başlattığı seferberlik kapsamında Çorum’da tüm paydaşların konunun önemine yönelik çalışmalar yaptığını dile getiren Milli Eğitim Müdürü Büyük konuşmasında farkındalık oluşturmak adına düzenledikleri etkinliklere 88 okuldan 759 öğrencinin katıldığı vurguladı.

Kişiye ve topluma en fazla zarar verenin uyuşturucu bağımlılığı olduğunu söyleyen Rektör Yardımcısı Baykam da “Bağımlılık noktasına gelmeden mücadeleyi yapmamız gerekiyor. Valimizin önderliğinde Çorum’da güzel çalışmalar yapılıyoruz. Gençlerimizi bu konuda duyarlı hale gelmesi, bilgilendirmek, mücadelenin en önemli noktasıdır” dedi.

“İçki kötülüklerin anasıdır” Hadis-i Şerif’ini hatırlatan Başkan Yardımcısı Gül de “Sadece bu hadisin doğrultusunda hareket etsek tüm maddi bağımlılıktan uzak oluruz diye düşünüyorum. Madde bağımlılarının bu tip maddelere bağımlı olmalarının sebeplerinden biride manevi açlıktır. Biz evlatlarımıza madden her şeyi veriyoruz ama manevi olarak eksik bıraktığımız noktalara da dikkat etmemiz gerekiyor. Teknolojinin, ailenin, arkadaşın, çevrenin de etkili olduğu ortamlardan çocuklarımızı uzak tutmak adına manevi desteklerimizi destek edersek sadece kendi çocuklarımızı değil neslimizi korumuş oluruz” diye konuştu.

Projede emeği geçen kişi, kurum ve kuruluşları kutlayarak ilimiz için önemli bir projenin hayata geçirildiğini söyleyen Vali Yardımcısı Erdem ise özellikle gençlerin madde bağımlılığına karşı korunması gerektiğini ifade etti.

Daha sonra kategorilerinde dereceye giren öğrencilerin isimlerinin okunması ile birlikte ödül törenine geçildi.

Buna göre kategorilerinde dereceye giren öğrenciler ve okulları şöyle; Liselerarası Resim Yarışması: 1.Başak Sena Özdemir (Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu Lisesi), 2.Çiğdem Durkaya (Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi), 3.Nuran Ebren (Eti Anadolu Lisesi).

Liselerarası Şiir Yarışması: 1.Lale Uğurcan (İnönü Anadolu Lisesi), 2.Umutcan Uçar (Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu Lisesi), 3.Burcu Kultufan (Eti Anadolu Lisesi).

Liselerarası Slogan Yarışması: 1.Hakan Cebe (Bilgekağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi), 2.Zehra Çatal (Öğretmen Mukadder Akaydın Anadolu Lisesi), 3.Emrecan Ünlü (Hasanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi).

Liselerarası 3000 Metre Mızlar Atletizm Yarışması 1.Kumru Öztürk (Mehmetçik Anadolu Lisesi), 2.Emine Tüfekçi (İnönü Anadolu Lisesi), 3.Buse Demiray (Spor Lisesi), 4.Z.Fatma Daylan (Cumhuriyet Anadolu Lisesi).

Liselerarası 3000 Metre Erkekler Atletizm Yarışması: 1.Tarık Demir (Spor Lisesi), 2.Mehmet Kalyoncu (Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi), 3.Cem Yurtsever (Eti Anadolu Lisesi), 4.Seydi Kağan Yurdakul (Cumhuriyet Anadolu Lisesi).

Ortaokullararası Resim Yarışması: 1.Tuna Özcan (23 Nisan Ortaokulu), 2.Esma Özdemir (Mustafa Kemal Ortaokulu), 3.Nisan Sönmez (Dr.Sadık Ahmet Ortaokulu).

Ortaokullararası Şiir Yarışması: 1.Ezgi Özcan (Karşıyaka Ortaokulu), 2.Sümeyye Koçak (İnkılap Ortaokulu), 3.Ayşenur Erturan (Şehit Ali Karslı İmam Hatip Ortaokulu).

Ortaokullararası Slogan Yarışması: 1.İsmail Balakçı (Konaklı Ortaokulu), 2.Mehmet Karaağaç (Toprak Sanayi İmam Hatip Ortaokulu), 3.Ilgın Ertan (23 Nisan Ortaokulu).

Ortaokullararası 1500 Metre Kızlar Atletizm Yarışması: 1.Aybüke Koca (Mustafa Kemal Ortaokulu), 2.Sılanaz Şen (M.Akif Ersoy Ortaokulu), 3.Açelya Sayar (Karşıyaka Ortaokulu), 4.Şirin Başak Tunç (Yavruturna Ortaokulu).

Ortaokullararası 1500 Metre Erkekler Atletizm Yarışması: 1.M.Duhan Demir (Toki Şehit Şükrü Özyol Ortaokulu), 2.S.Burak Kılıçarslan (M.Akif Ersoy Ortaokulu), 3.Enes Fındıkçı (Danişment Gazi İmam Hatip Ortaokulu), 4.Salih Anaç (Gazi Paşa Ortaokulu).

Dereceye giren sporcular çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim