Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi törenle açıldı.
Ankara Yolu üzerindeki Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne ait lojmanın tadilatı ve tefrişatının ardından Kasım ayından itibaren hasta kabulüne başlayan AMATEM’in resmi açılışı Vali Necmeddin Kılıç ve AKP Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Ak Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı, İl Genel meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, İl Defterdarı Ali Sormaz, kurum müdürleri ve davetlilerin de katılımı ile gerçekleştirildi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı, kısa adı AMATEM olan Alkom Madde Bağımlılığı Araştırma Tedavi ve Eğitim Merkezi’nin 3 bin m2 saha içinde olduğunu ve binanın toplam kapalı alanının 1450 m2 olduğunu söyledi.
Merkezde 1 psikiyatri uzmanı, 1 psikolog, 1 sosyal çalışmacı, 6 hemşirenin hizmet vereceğini anlatan Sobacı, 15 yataklı merkezde hastalara 1 ay kadar tedavi uygulanabileceğini kaydetti. Amaçlarının bağımlı insanların tekrar eski sağlıklarına kavuşmalarını ve topluma yeniden, faydalı bireyler olarak dönmelerini sağlamak olduğunu vurgulayan Sobacı, “Özellikle alkol ve madde bağımlısı insanların tedavi edilmesi ve daha sonra özlenmesi amacıyla Çorum’da böyle bir tesise ihtiyaç vardı. İlimize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Merkezde ayakta başvuran hastalara ve ailelerine poliklinik ve danışmanlık hizmeti verilmesi yanında daha ağır vakalarda da kliniğe yatırılarak tedavi imkanı sunulduğunu anlattı. İlaç tedavisinin yanı sıra terapi ve etkinlik programları da uygulandığını belirten Dr. Ömer Sobacı, madde bağımlılığının insan hayatının büyük kısmını ele geçiren bir hastalık olduğunu, düzenli yaşamı imkansız hale getirdiğini ve bu illetten kurtulmak için hastanın kendisinin merkeze başvurması gerektiğini vurguladı.




(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim