Bahçelievler Öğretmen Salim Akaydın ve Toprak Sanayii Ortaokulu öğrencilerinin oluşturduğu “Bağımlılıkla Mücadele Ekibi” öğrencileri hazırladıkları proje ile büyüklere de örnek oldular.

“Bağımlı Olma Mutlu Ol” temalı etkinlikte öğrenciler üzerlerine giydikleri özel hazırlanmış yeleklerle özellikle sigara ve bağımlılık yapıcı diğer maddelerin zararlarına dikkat çekti. Cadde boyunca kendilerinin tasarlamış olduğu el broşürleri ve dövizleri taşıyan öğrenciler gördükleri tüm vatandaşlarla da bire bir iletişim kurarak sigaranın sağlığa zararlarını anlattı. Etkinliğe okul yöneticileri, öğretmenleri ve İl Sağlık Müdürlüğü de katılımlarıyla destek verdi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada “Sağlığımıza olan zararları kanıtlanmış ve kansere neden olan sigara gençliğimizi tehdit eden en büyük zararlı alışkanlıkların başında gelmektedir. Gençlerimizi sigaradan uzak tutmak için hepimize çok önemli görevler düşmektedir. En başta yetişkinler olarak anne ve babalar, davranışlarıyla çocuklarına rol model olmalıdır. Ayrıca gençler için önemli olan eğiticiler ve lider konumundaki kişilerin de gençleri sigara kullanmalarını özendirecek tutum ve davranış içinde olmamaları çok önemlidir. Etkin okul programları, sağlık izleme programları ve yaşam becerilerinin geliştirilmesi ile gençlerimizi sigardan uzak tutmaya çalışmamız gerekmektedir” denildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim