SUNGURLU YÜKSEKÖĞRENİM YURDU ÖRNEK PROJE OLACAK
Milletvekilleri Bağcı ve Ceritoğlu, Hitit Üniversitesi Sungurlu MYO yerleşkesinde halihazırda yapımı devam edep Meslek Yüksek Okulu’nun bulunduğu alanda 150 kız, 150 erkek öğrenci kapasitesi bir Yükseköğrenim Yurdu yapılması ile ilgili süreci hızlandırmak amacıyla Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu’yu makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Bağcı ve Ceritoğlu, “Arsa işlemleri tamamlanan yurtların TOKİ tarafından yapılması ile ilgili süreçte zaman kaybı yaşandı. Bu nedenle projenin ve yapım ihalesinin KYK tarafından yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Yüksek Okulumuzun yapımı hızla devam ediyor. Bu yıl yerleşerek kayıt yaptıran öğrencilerimizle birlikte Sungurlu Meslek Yüksek Okulu’nun öğrenci sayısı 1027 olacaktır. Bu nedenle öğrenci yurdu projesinin bir an önce yapılarak 2015 yılı sonuna kadar ihale edilmesini istiyoruz” dediler.

SUNGURLU YÜKSEK OKUL YURDU EKİM’DE İHALE EDİLECEK

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Aksu konuyla ilgili Milletvekilleri Bağcı ve Ceritoğlu’na yaptığı açıklamada; Sungurlu Yüksek Öğrenim Yurdu’nun projesinin halen yapılmakta olduğunu ve 30 Eylül 2015 tarihinde projenin teslim tarihinin alınacağını söyleyerek, Ekim ayı içinde ihale edileceğini söyledi. Bağcı ve Ceritoğlu KYK Genel Müdürü Aksu’ya; “Sungurlu Yüksek Okul Yurdunun bu yıl ihale edilecek olmasını son derece önemsiyoruz. Bir aksilik olmaması için özel ilginizi bekliyoruz” diyerek teşekkür ettiler.



SUNGURLU BARAJI PROJE İHALESİNE GÖNDERİLDİ

Yaklaşık 32.000 dekar arazinin sulaması ve Sungurlu İlçesi'ne yılda 6,3 milyon m3 su verilmesini amaçlayan Sungurlu Barajında yeni bir aşamaya geçildi. Bağcı ve Kurt, DSİ Bölge Müdürü Mahmut Dündar’a yaptıkları ziyaret sonrası ortak açıklamalarında şu bilgilere yer verdiler:
“Planlama, etüt ve ÇED çalışmaları 2014 yılı sonunda tamamlanan ve 2015 yılı yatırım programı çerçevesinde proje ihalesine çıkılması planlanan Sungurlu Barajı sahasında Höyük tespit edilmesi nedeniyle kısmi gecikme yaşanmıştır. Konu DSİ ve Kültür Bakanlığımızca değerlendirilmektedir. Ancak uygulama projesinin yapılmasının önünde bir engel olmadığından barajın uygulama (tatbikat) projesinin ihaleye gönderilerek kısa sürede yapılması talep edilmiştir. DSİ Bölge Müdürlüğümüz Sungurlu Barajının Projesinin yapılmasını talimatlandırmış olup 3 ay içinde yapımının tamamlanması amaçlanmıştır. Projenin kabulü ile Barajın 2016 yılı Bütçe programı çerçevesinde yapılması hedeflenmektedir. Sungurlu ilçemizde halkımızın kaliteli içme suyu kullanması ve sulanabilir arazi miktarının artırılması en öncelikli hedefimizdir. Milletin temsilcileri olarak milletimizin yaşam kalitesinin ve refah seviyesinin artması için hizmete, yatırıma kesintisiz devam edeceğiz. Sungurlu İlçemiz Merkezi Hükümetten hak ettiği payı alacak ve gelişmeye devam edecektir. Bu iki sevindirici haberi hemşerilerimize duyurmayı siyasi bir sorumluluk olarak gördüğümüzü saygıyla duyururuz”
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim