Sungurlu Ulu Cami’de cuma namazını kılan Bağcı, berberinde eski Belediye Başkanı Ahmet Karacif ve eski İlçe Başkanı Mustafa Lafçı ile birlikte Ak Parti Sungurlu İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.
Bağcı daha sonra heyetle birlikte Sungurlu Fen Lisesi inşaatını inceledi. İncelemede Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atçıoğlu ve Şube Müdürleri de hazır bulundu. Yüklenici firmanın şantiye şefinden bilgiler alan Bağcı, 7.3 milyon liraya ihale edilen Sungurlu Fen Lisesi’nin bir kampus niteliğini taşıdığını belirterek, “Arsası Sungurlu Belediyesi tarafından 2012 yılında tahsis edilmiştir. Yaklaşık 10.000 m2’lik alana 200 öğrencilik bir ortaöğretim pansiyonu da yapılmaktadır. Ayrıca alan içinde bir de spor salonu inşaatı devam etmektedir. Özel İdare Genel Sekreterimizin verdiği bilgiye göre % 36’sı tamamlanmış olup, 2.5 milyon TL hak edişi ödenmiştir. Kış şartları nedeniyle inşaatta çalışmalar sınırlı yapılabilmektedir. İnşaatların 2015 yılsonu tamamlanarak, Şubat 2016’da eğitim öğretimin 2. yarısında tefrişi yapılarak öğrencilerimizin hizmetine açılması hedefimizdir. İnşaatların tamamlanmasından sonra Fen Lisesi’ne bir de açık (basketbol-voleybol-futbol) spor alanları inşa edilecek. Bu şekilde Sungurlu modern bir eğitim yerleşkesine kavuşacak” dedi.
Bağcı, bu yatırımın tamamlanması ile birlikte Sungurlu’da ortaöğretimde yurt sorununun da kesinlikle kalmayacağını söyledi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim