Milletvekili Cahit Bağcı görüşmede; “Sungurlu ve İskilip Cezaevlerimiz Merkezi Hükümet Yatırım Programında Proje+İnşaat olarak yer alan 2 önemli yatırımımızdır. Bakanlığınıza sunulan arsalar üzerinde teknik incelemeler ve zemin etütleri tamamlandı. Ancak yapılan zemin etütleri sonucu Sungurlu Cezaevi arsasında taban suyu yoğunluğu nedeniyle yer değişikliği yapılması yönünde Bakanlık görüşü hakimdir. Biz de bu konuda alternatif çalışmalar yaparak Bakanlığımıza bir dosya sunduk. Bir an önce yerinde inceleme yapılarak önerilen taşınmazlarda zemin etütlerinin yapılması ve uygun görülen arsaya proje çalışması yapılması hususunda talimatlarınızı ve desteğinizi bekliyoruz” dedi.
Milletvekili Bağcı görüşme sonrasında yaptığı açıklamada İskilip Cezaevi ile ilgili şu ifadelere yer verdi: “İskilip Hacı Piri Mahallesi Kazanlı mevkiindeki 141.540.41 m2 arsaya yeni bir cezaevi yapılması yönünde, önerilen bu arsadaki teknik çalışmaların tamamlandığını ve Bakanlıkta değerlendirildiğini biliyoruz. Talimatlarınızla projenin hazırlanmasını ve onaylanmasını, akabinde 2016 yılında Cezaevi yapımına başlanmasını arzu ediyoruz”
Adalet Bakanı İpek konuyla ilgili Teknik İşler Başkanlığı’nı arayarak İskilip Cezaevi hakkında bilgi aldıktan sonra, proje aşamasında geçilmesi talimatını verdi.
(Haber Merkezi) 
Editör: TE Bilisim