Ak Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı, Kalkınma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı nezdinde yaptığı girişimler sonucu, Hitit Üniversitesi’ne, ek bütçenin “yatırımları hızlandırma” faslından 5 milyon lira ek ödenek sağladı.
Ödeneğin Hitit Üniversitesi’ne gönderildiğini belirten Bağcı, “Gerek DPT geçmişimiz ve bürokrasideki ilişkilerimiz, dostluklarımız, gerekse TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğimiz nedeniyle sadece üniversitemiz değil, başta il özel idaremiz olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız hiç bir zaman ödenek sorunu yaşamadılar. Özellikle üniversitemiz her yıl yüksek oranda bütçe artışı yaşadığı gibi, aynı dönemde kurulmuş ve bölgesindeki üniversitelerden daha fazla yatırım ödeneği aldı.” ifadesini kullandı.
13 yıllık Ak Parti hükümetleri döneminde Çorum’un 8.5 milyar destek ve yatırım aldığını hatırlatan Cahit Bağcı, “Bu, seçilmişlerin başarısı ve Çorum'da AK Parti'ye her seçimde verilen yüksek desteğe vefa borcunu ödemenin göstergesidir.” dedi.
Temin edilen ödeneğin, özellikle Hitit Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılacak 2016 güreş olimpiyatları için altyapının hazırlanması açısından büyük katkı sağlayacağını da vurgulayan Milletvekili Bağcı, bugüne kadarki yakın dostluğu, uyumlu çalışması ve işbirliği nedeniyle Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a teşekkürlerini ve üstün başarı dileklerini de iletti.
(Selda FINDIK)
Editör: TE Bilisim