Ramazan ayı nedeniyle bağlarda ikamet eden vatandaşların şehir merkezine gelmesini fırsat bilen hırsızlar çok sayıda bağ evini soyup soğana çevirdi.
Bağ evlerinde bıraktıkları değerli eşyalarının çalınmaya başladığını gören vatandaşlar ise,hem jandarmaya hem de polise bildirildi.   Olayların jandarma ve emniyete intikal etmesiyle çalışma başlatan ekipler hırsızların peşine düştü. 10’un üzerinde bağ evine giren hırsız yada hırsızları takibe alan ekipler,  Gazi G., ve Uğur B’yi kısa sürede yakaladı.
Jandarma ekipleri şahısların gösterdiği yerde yaptıkları aramada Müzik aletleri, çok sayıda yıllanmış şarap, kombi, bakır kazan, televizyon, elektrikli süpürge, ütü gibi malzemeleri buldu. İfadeleri alınan zanlılar ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen Gazi G., ve Uğur B., tutuklanıp Çorum L Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.
Zanlıların yakalanmasının ardından jandarma ve polis bağ sahiplerini uyararak, “Bağ evlerinden giderken değerli eşyalarınızı bırakmayın, kapılarınızı kilitleyin ve içeri girilmesini önleyin. Çeşitli zamanlarda giderek bağ evlerinizi kontrol edin, Özellikle güvenlik kamerası taktırın’’ denildi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim