Olay geçtiğimiz Perşembe günü Ortaköy İlçesi'ne bağlı Esentepe Köyü'nde meydana geldi. İddiaya göre, Hıdır Gündüz ile oğlu Coşkun Gündüz daha önceden arlarında arazi meselesi nedeniyle husumet bulunan akrabaları Abbas G., Kemal G., Engin G., Deniz G., Ahmet G., İsmail G. ve Abbas G., ile tartıştı. Ellerinde tüfek ve tabanca bulunduğu iddia edilen kişilerin tartışması bir süre sonra silahlı çatışmaya dönüştü. İki grup arasındaki silahlı çatışma sırasında Abbas G., tüfekle Hıdır Gündüz ve oğlu Coşkun Gündüz'ü yaraladı. Vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden saçmalarla yaralanan baba ve oğlu olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri tarafından önce Ortaköy Devlet Hastanesi'ne daha sonra Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hıdır Gündüz doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybederken, oğlu Coşkun Gündüz'ün tedavisinin ardından taburcu oldu.
Jandarma ekipleri olayın ardından cinayet zanlısı Abbas G. ile birlikte olaya karıştığı iddia edilen 7 kişiyi gözaltına aldı. 
Köyde arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşandığı iddia edilen olayla ilgili şüpheliler, 4 gün süren sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Cinayeti üstlenen Abbas G. ile birlikte 7 kişi çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Çorum L Tipi kapalı cezaevine gönderildi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim