Sungurlu Belediyesi ve Sungurlu Mal Müdürlüğü tarafından tahsis edilen araziye yapımı başlanılan kampüs hakkında bilgi veren Ceritoğlu, kampus inşaatının yüzde 65’lik kısmının tamamlandığını hatırlatarak, kalanının tamamlanması için 2 milyon TL.’lik ödeneğe ihtiyaç olduğunun kendisine bildirildiğini ve bunun üzerine Bakanlık ile yaptığı görüşmeler sonucunda ödeneğin çıkarıldığını söyledi.

Çorum’da Meslek Yüksek Okulu’nun açılması için rahmetli babasının rolünün büyük olduğunu belirten Ceritoğlu, “40 yıl önce rahmetli babam Eczacı İhsan Ceritoğlu ile arkadaşı Dr. İlhan Gürel Çorum’da bir Meslek Yüksek Okulu açılması için çok uğraştılar. Bu uğraşlar sonunda 1976 yılında Gazi Üniversitesine bağlı Çorum Meslek Yüksek Okulu’nun açılması ile hayalleri gerçekleşmiş oldu. Rahmetli babamın hayallerini Sungurlu’ya yapılacak olan Meslek Yüksek Okulu kompleksinin bitirilmesi için lazım olan ödeneği çıkartarak taçlandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum.” dedi.

Yüksekokul öğrencilerinin barınma problemini de çözdüklerini belirten Ceritoğlu, bunun için kampüs alanı yakınına KYK tarafından 300 kişilik yurt inşaatına başlanıldığını ve 2018 yılında tamamlanacağını açıkladı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim