Darbe girişimine karşı koymak için Beştepe'ye giden ve bu sırada açılan ateş sonucu babasını kaybeden ve kendisi de yaralanan Ömer Faruk Kapaklı, o anları anlattı. Olay anında babasının yanında olduğunu söyleyen Ömer Kapaklı dehşet anlarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.
"Olay yerine gittiğimizde gürültülü bir ses geldi" diyen Kapaklı, "Uçak geçiyor sandım o esnada aşağıdan 3 tane tank çıktı. Yanımızdan geçip Beştepe'ye yöneldiler. Biz de Kızılay'a giderken yolumuzu değiştirip Beştepe'ye geçtik. 2 tane tank vardı. Vatandaşla tankın üzerindeki asker tartışıyordu. Gözümüzün önünde karşımızdaki uzman havaya ateş etti. Herkes kaçıştı fakat babam dim dik durdu. O esnada bomba patladı ben yere düştüm. Arkamı döndüm baktım babamı göremedim. Sonra bir baktım tankın yanında yatıyor. Bana bakarak 'git canını kurtar oğlum, beni bırak' dedi. Tabi bu esnada helikopterden atış başladı. Orada bir araba buldum, babamı hastaneye götürdük. Babam gibiler o gün evde dursaydı belki bugün milyonlar ölecekti. Allah onlardan razı olsun. Beştepe'nin ilk şehidi benim babam. Allah bunları yapanları ve destek verenleri kahretsin" dedi.
Demokrasi şehidi Akif Kapaklı'nın diğer oğlu Eyüp Kapaklı ise, "Babamla telefonda konuştum. Evde Kur'an okuduğunu söyledi. 'Darbe olmuş bilgin var mı?' dedim. 'Yok duymadım cüzümü bitireyim televizyonu açarım' dedi. Beraber gidecektik ama kardeşimin işi uzayınca babam önden gitti. Kardeşimi aradım 'babam vuruldu, yetiş' dedi. Hastaneye gittik babamı ameliyata almışlar kardeşim sedyenin üzerindeydi 'beni bırak babamın yanına git' diyordu" ifadelerini kaydetti.
"BABAM VEFAT ETMEDİ, ŞEHİT OLDU"
Babasının şehit olduğunu söyleyen Kapaklı, "Allah'a hamd olsun o vefat etmedi, şehit oldu. Allah hepimize öyle bir ölüm nasip etsin. Babam şehit olmayı istedi. En fazla şehit oluruz demiş, amcamın oğluna. Bu ezanlar susmasın, bayrağımız inmesin diye şehit oldu. Bize de şehit evladı olmak nasip oldu. Cumhurbaşkanımızı Allah başımızdan eksik etmesin. Ne olur sokakları boş bırakmayın. Bu devlet, bu bayrak, bu ülke bizim. Bizim gidecek başka bir vatanımız yok. Bu vatandaş bir değil, on değil binlerce Akif var. Onlar olduğu sürece bu vatan ayakta duracak İnşallah" diye konuştu.
Şehit Akif Kapaklı'nın kardeşi Sadettin Kapaklı ise, "30-40 kişi tankın etrafını sarıyorlar, ne silah var ne de başka bir şey. O esnada tankın üzerinde bulunan Uzman Çavuş ile orada bulunan vatandaşlar arasında tartışma yaşanıyor. Kardeşim de tam tartışmanın olduğu esnada olay yerine gidiyor. Tankın üzerinde bulunan uzman çavuş mermiyi silaha veriyor ve havaya ateş ediyor. Aynı anda helikopterden atış açılıyor ve bomba patlıyor. Ben kendisine telefonla ulaşmaya çalışıyordum yeğenim Ömer Kapaklı'ya ulaştım. 'Amca hastaneye gidiyoruz babam yaralandı' dedi. Hastaneye gittiğimde kardeşim beni bırak Ömer'in yanına git diyordu. Ömer ise beni bırak babamın yanına git diyordu. 3 saat sonra şahadet haberi geldi" dedi.
"Rabbim inşallah onlara bir daha bu fırsatı vermez" diyen Kapaklı, "Allah'ım inşallah o zalim, cani köpeğe de en büyük cezayı verir. Devletimize Allah zeval vermesin. Biz her zaman Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Biz 'ömrümüzden al reisimize ver' diye dua ettik. Biz bu vatan bayrak için canımızı ortaya koyduk. Uyanık olacağız bu şerefsizlere fırsat vermeyeceğiz inşallah. Ülkemizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı. (İHA)
Editör: TE Bilisim