Cinayet geçen yıl Temmuz ayında Karakeçili Mahallesi'nde meydana geldi. Şizofreni hastası olduğu öne sürülen Hasan K., eline aldığı nacakla, odasında yalnız uyuyan babası 70 yaşındaki İsmail Karakuş'un başına vurarak öldürdü. Karakuş, daha sonra sokağa çıkıp 155 polis imdat hattını arayıp "Babamı öldürdüm gelin beni alın" dedi. Olaydan sonra tutuklanan Hasan K., 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde "Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" istemiyle dava açıldı. Görülen davanın ilk duruşmasında Hasan K., “Babamı annemi kıtır kıtır keseceğini duyduğum için öldürdüm. Ben şizofreni hastasıyım. Elimde olmayan şeyler yapıyorum. Mesela bana televizyondan şifreler gönderiyorlar. Ancak kimler bu şifreleri bana gönderiyor, bilmiyorum. Bu gönderilen şifrelerle birileri beni yönlendiriyor. Kendime geldiğimde ise yaptıklarımı öğreniyorum. Ben normal hayatımda böyle bir insan değilim. Ben aslında karıncayı bile inciltemem" dedi.
Mahkeme salonunda Ağır Ceza hakimine yalvaran Hasan K., ”Hakim bey ne olur beni tedavi ettirin. Ben iyileşmek istiyorum” diye konuştu. Duruşmaya katılan anne 70 yaşındaki Hacer K., oğlundan şikayetçi olmazken, "Oğlum 10 yıldır tedavi görüp ilaç kullanıyor. Olayın olduğu gün oğlum sözde babası beni keseceğini duymuş, keşke duymasaydı. O günde biz yan odada yatarken babasını nacakla öldürmüş, ambulans geldiğinde her şeyi öğrendim. Ben yan odada uyuyordum. Oğlum beni çok seviyor. Kimseye laf söyletmez. Baba oğul sürekli kavga ederlerdi. Ben oğlumdan şikayetçi değilim” dedi.
Kız kardeşi 25 yaşındaki Derya K., ise ağabeyinden şikayetçi olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti tutuklu sanık Hasan Karakuş’un İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim