Babalarımıza bir kez daha sevgi ve saygılarımızı, minnet duygularımızı sunacağız, ebediyete intikal etmiş olanları rahmetle, şükranla anacağız.
Babalar Günü’nün tarihçesi, 1900’lü yıllara dayanıyor.
Amerika’nın Washington kentinde yaşayan ve bir Amerikan İç Savaş gazisinin kızı olan Sonoro Smat Dodd, 1909 yılında, 6 kardeşi ile birlikte kendilerini tek başına büyüten babasını mutlu edebilmek için özel bir gün bulmaya çalıştı. En küçük kardeşini doğururken hayatını kaybeden annesinden sonra Anneler Günü‘nü kutlayamayan Dodd, Babalar Günü’nün neden olmadığını sorgulamaya başladı.
Babasının doğum gününün de olduğu Haziran ayında, Babalar Günü’nün kutlanması için organizasyon düzenleyen Dodd, 1910 yılında bu isteğini gerçekleştirdi ve ilk Babalar Günü’nün kutlanmasını sağladı.
1924 yılında dönemin ABD Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş, fakat resmi kutlama için bir açıklama yapmamıştı. 1966 yılında ise Başkan Lyndon Johnson resmi bir bildiri yayınlayarak her yıl Haziran ayının 3. Pazar gününün Babalar Günü olarak kutlanmasını sağladı.
Resmi tatil olması ise 1972 yılına dayanıyor.
Yarın, yılın her günü ailesini mutlu ve rahat ettirmek için elinden geleni yapan baba için, ufak bir sürprizi çok görmeyin!
Babanızı kaybetmişseniz, ondan bir Fatiha’yı esirgemeyin.
Babalar Gününüz kutlu olsun.
Editör: TE Bilisim