Çorum’un ünlü “tarihi arastası” Çöplük Çarşısı’nda mütevazı bir kebapçı dükkanı var.
Mütevazı, ama ünü Çorum dışına taşmış bir kebapçı…
Çorum’da bu kebapçıyı bilen çoktur da, muhtemelen, sahibi Kadir Hafızoğlu’nun soyadını bilen hemen hemen yoktur. Çünkü, Herkes O’nu “Kadir Usta” olarak bilir. Hatta kimileri soyadını “Usta” zannederler, “usta”lık öylesine özdeşleşmiştir O’nunla.

LEYLEKLİ’DE BAŞLAYAN ÖYKÜ
Kadir Hafızoğlu 1961 doğumlu. Çorum’un eski ünlü lokantalarından, “Leylekli” olarak bilinen Hürriyet Meydanı’ndaki Karahacı’nın lokantasında, babası Nurettin Usta’nın yanında çırak olarak başlamış mesleğe.
Askerden gelince de, Hamit Cami yanında Yeni Lezzet Lokantası’nı açmış. Tam 34 yıldır, yine aynı sokakta mesleğini sürdürüyor.

YURDUN DÖRT BİR YANINDA MÜŞTERİSİ VAR
Kadir Usta’nın tandır kebabı, adeta tiryakilik oluşturuyor. Bu yüzden, Türkiye’nin dört bir yanında müşterileri var. Yakınlarına ve dostlarına leblebi gibi tandır kebap götürenler de oluyor, kargoyla Çorum dışına gönderildiği de…
Kadir Usta, “Sabah saat 10.15’te iş başlar, saat 15.00’te biter” diyor. Kuzu eti kullandığını, doğal olmayan hiçbir katkı maddesinin karışmadığını söylüyor.

ÇORUM’UN TANDIRINI TANITAMIYORUZ
“Bu lokantada değişmeyen tek şey, kalite ve lezzettir” ifadesini kullanan Kadir Hafızoğlu, “tandır kebap” üzerine şunları söylüyor:
“Herkes reklamını kendisi yapar. Çorumlulara ya da Çorum’un konuklarına yönelik tanıtım yapmaya gerek yok. Bir kez tadan bir daha bırakamıyor. Ama, Çorum’un tandır kebabını dışarıya tanıtmakta yetersiz kaldığımızı düşünüyorum. İyi tanıtabilsek, dünya lezzetleri arasına girer.”



(Aliye ÖNCEL)
Editör: TE Bilisim