TKDK tarafından IPARD-I 11.Başvuru Çağrı Dönemi ile IPARDII 1. Başvuru Çağrı Döneminde iki kez projesi desteklenen Ferize Öztürk, Çorum merkeze bağlı Hamdiköy’de yaşıyor. Her iki çağrı döneminde de “Öztürk Tıbbi Aromatik Projesi” adıyla başvuru yaptığı toplam 146 bin TL’lik yatırım bütçesine sahip projeleriyle uygun harcamaları için 77 bin TL destek aldı.

1964 Çorum doğumlu, ilkokul mezunu ve iki çocuk sahibi olan Öztürk, projesi hakkında şu bilgileri verdi:

“Çiftçilikle uğraşan ve aynı zamanda köy muhtarı olan eşim 2004 yılında yakalandığı amansız bir hastalık sonucunda vefat etti. 200 dekarı aşkın arazilerimizin tüm yükü üzerime kaldı. En büyük destekçim ve yardımcım çocuklarım oldu. TKDK desteklerinden, İl Koordinatörlüğünün tanıtım toplantısına katılan köy muhtarımız sayesinde haberdar oldum. Önceden sadece buğday, arpa ve ayçiçeği üretimi yapıp, zaman zamanda arazilerimizin bir kısmını nadasa bırakırdım. Projelerimle birlikte arazilerimin 20 dekarlık bölümünde aspir ve çemen üretimine başladım. Her iki projemdeki yatırımımla traktör, pulluk, kültivatör, dip patlatan, merdane, ekim makinesi, ilaçlama makinesi, diskaro ve römork alarak, eski ve küçük kapasiteli makine-ekipmanlarımın yerine yeni ve büyük kapasiteli makine-ekipmanlar alarak, modern ve zengin bir makine-ekipman parkına sahip oldum” dedi.

En büyük hedefinin, evlatlarına öncelikle iyi bir anne olmak ve eşinden yadigâr kalan miras arazileri boş bırakmamak olduğunu belirten Ferize Öztürk, bunu gerçekleştirirken modern tarım teknikleri, alet ve makine-ekipmanlarını kullanarak, daha az masraf ve emekle, daha fazlasını üreterek ülke tarımına katkı sağlamayı amaçladığını belirtti. Aldığı desteklerle makine parkının tamamen yenilendiğini, en az 15-20 yıl masrafsızca kullanabileceği bir makine parkına, piyasa fiyatının yarısına ve KDV muafiyetiyle sahip olduğunu belirtti.

“Devletime ne kadar teşekkür etsem azdır.” diye sözlerine devam eden Öztürk, yeni yatırım yapacaklara da tavsiyelerde bulundu:

“Muhtarımız bizleri toplayıp, TKDK desteklerinden bahsettiği zaman çoğu köylüm inanmamıştı. Sonra çok pişman oldular. Köyümüze traktörümün ve makine-ekipmanlarımın geldiği günü unutamam. Herkes çok şaşırmıştı. Ben TKDK’ya gittim, neler yapabileceğimi sordum. İnandım ve desteğimi aldım. Hem de iki defa destek aldım. Bu yüzden proje yapmak isteyenler kulaktan dolma bilgiler ve söylemler yerine doğru bilgiyi doğru yerden, yani TKDK’dan almalılar. TKDK, özellikle kadınlara ve gençlere pozitif ayrımcılık yapıyor. Bundan istifade etmelerini tavsiye ediyorum. Ayrıca TKDK, yatırımcılarını sürekli takip ediyor. Geçen 8 Mart günü kapım çalındı. İki TKDK uzman personeli geldi ve ‘Kurum başkanımızın selamı var. Size bu karanfilleri gönderdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyor’ dediler. Ne kadar mutlu oldum bilemezsiniz.” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim