Konu hakkında konuşan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Azerbaycan’ın yanında olduklarını gücü ne olursa olsun başka bir devletin müdahalesi durumunda canla başla Azerbaycan’ın yanında olunacağını ifade etti. Aşgın, “Ölümüne Azerbaycan Türklerinin yanındayız. Birlikte olursak beraber, olursak devletin milletin menfaatleri konusunda gönlümüz bir atarsa kimse bizi sindiremez” dedi. 

MHP Belediye Meclis Üyesi Selim Güloğlu da Ermenistan’ın barışın yegane muhalifi olduğunu anlatarak “Türk milletinin sabrını test etme yanlışına hiç kimse girmesin sonuçları acı ve ağır olur” dedi. 
Söz alan CHP Grup Başkan Vekili Tuncay Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, CHP Belediye Meclis Üyesi Erkan Özbal’da Azerbaycan’a destek yönünde açıklamalarda bulundu. Meclis toplantısında Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın önerisi olarak yeni Belediye binasının arka tarafına yapılan 20 metre genişlik ve 600 metre uzunluğundaki Osmancık Caddesine bağlanan yola da Azerbaycan ismi verildi. 

Toplantıda ayrıca CHP Grup Başkan Vekili Tuncay Yılmaz Stadyum konusunda başkan Aşgın’ın yaptığı açıklamaya teşekkür ederek açıklamanın CHP grubu olarak kendilerini haklı çıkardığını dile getirdi. Toplantıda Erkan Özbal; Ulukavak civarında bulunan metruk evlerin yakınından elektrik tellerinin geçtiğini anlatarak tellerin bu evlerden çamaşır takacak kadar yakın, direklerin binaların üst katlarına ulaşabilecek kadar yine yakın olduğunu bunun önleminin alınması gerektiğini ifade etti. Çorum’daki son günlerde sayısı artan dilenciler konusunun da dile getirildiği toplantıda çocuklar için de kaykay alanı oluşturulması istendi.
Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın açıklamalarla ilgili yaptığı bilgilendirmede Bosna Parkı’nda kaykay pistinin bulunduğunu isteyenlerin oraya gidebileceğini ayrıca eski stadyum alanı ile ilgili projeleri arasında da kaykay alanının bulunduğunu söyledi.
Dilenciler konusuna da değinen Başkan Aşgın, il dışından gelen dilenciler bulunduğunu bu konuda vatandaşların ihbar etmekten çekinmemeleri gerektiğini vurguladı. 
Toplantı sonunda Başkan Aşgın, meclis üyelerine ÇORBİS abone kartı dağıttı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim