Ermenistan’ın kardeş ülke Azerbaycan topraklarına yeniden saldırması üzerine başlatılan operasyonlara tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorum’dan da destek gelmeye devam ediyor.

Çorum merkez Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hasan Belli de dost ve kardeş ülke Azerbaycan yönetimine ve halkına destek vermek amacıyla mahallesinde esnaf ve vatandaşa Azerbaycan bayrağı dağıttı. Azerbaycan’ın her zaman yanında olduklarını dile getiren esnaf da aldıkları Türk ve Azerbaycan bayraklarını hemen işyerlerinin camına asmayı ihmal etmedi.

Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hasan Belli’ye Azerbaycan’a destek için bayrak dağıtmasından ve duyarlılığından dolayı teşekkür eden esnaf “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Azerbaycan’ın yanındayız” görüşüne yer verdi.

Rusya’nın desteğini alarak yıllar önce Azerileri katlederek Azarbaycan topraklarını ele geçiren işgalci Ermenistan’ın eninde sonunda bu toprakları bırakmak zorunda kalacağını belirten ve özellikle Karabağ’da sivillerin hedef alınmasından sonra Azerbaycan ordusunun başlattığı hareketi desteklemek için böyle bir çalışma yaptıklarını belirten Muhtar Belli; “Geçtiğimiz günlerde işgalci Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik başlattığı saldırı sonrası bizler de yine Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuz göstermek için mahallemizde esnaf ve vatandaşlarımıza Azerbaycan ve Türk Bayrağı dağıttık. Türk milleti her zaman olduğu gibi bu harekette de Azerbaycan halkının yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Biz de Gülabey Mahallesi Muhtarlığı olarak Azerbaycan ordusunun yanında olduğumuzu göstermek amacıyla esnaf ve vatandaşlarımıza Türk ve Azerbaycan bayrağı dağıttık. Çünkü Azerbaycan dost değil, kardeş ülkedir. İnşallah Azerbaycan ordusu bu savaştan galip çıkacaktır. Biz iki devlet, bir milletiz. Türkün Türkten başka dostu yoktur” görüşüne yer verdi.

(Nurdan AKBAŞ)

Editör: TE Bilisim