Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Çorumpark’ın altından başlayan ve Hürriyet Parkı’na kadar devam eden sokakta yapılan çalışmalarla Gazi Caddesi’nin yaya yoğunluğunun azalacağını vurguladı. Şehir içi araç ve yaya trafiğini rahatlatacak çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Zahir, “Azapahmet Sokakta yaptığımız kaldırım genişletme çalışması ile Gazi Caddesi’ndeki yaya trafiği rahatlayacak. Bu sokağımızda yaptığımız çalışma yaya ağırlıklı bir çalışma oldu. Genişlettiğimiz kaldırımlarla birlikte sokakta araç parkları yapılamadığı için araç trafiği de hızlandı” diye konuştu.
Azapahmet Sokak’taki kaldırımları sağlı sollu 3’er metreye çıkardıklarını söyleyen Başkan Yardımcısı Alper Zahir, kaldırımların engelli vatandaşların rahatça yürüyebilmeleri amacıyla engelli yürüyüşe uygun hale gediğini vurguladı.
Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, diğer bölgelerde olduğu gibi Azapahmet Sokak’ta yapılan çalışmanın yaya öncelikli bir çalışma olduğunu belirterek “Yaptığımız çalışma bölgedeki ticareti daha da canlandıracaktır. Azapahmet Sokak esnafı, yapılan çalışmaları takdir etmekte ve bizlere memnuniyetini dile getiriyorlar. Bu da bizi çok çalışmaya sevk ediyor” diye konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim