Konferansa, Çorum Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve yönetim kurulu üyeleri, Çorum Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Mustafa Hekim, Sivas, Tokat, Amasya ve Düzce Beyaz Ay Derneği yetkilileri ve davetliler katıldı.
Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı ve eski milletvekili Lokman Ayva, konferansta yaptığı konuşmada, kendinden örnekler vererek, okula gittiğini, öğretmenlik yaptığını, evlendiğini, milletvekilliği yaptığını belirterek, “Engelli insan da engelsiz insan da zorluklarla karşılaşmaktadır” dedi.
Ayva, “Azim ettiniz olmadı diyorsanız o zaman geriye dönüp nerede eksik yaptım diye kendinize soracaksınız. Siz engelle karşılaştıkça üstüne gitmeniz lazım. Engellerin üstüne gittikçe o işler hayata geçecektir. Ezbere yaşamak kolaydır ama çok kötüdür. Ezbere yaşarsanız birilerinin size ezberlettiği gibi yaşar gidersiniz. Duygularınızı, şiire, tiyatroya, fıkraya, sanata aktara bilirsiniz. Burada arkadaşlarımın ezberlerini bozarak güzel işler yapacağına inanıyorum” diye konuştu.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye ve ekibine engellilere yönelik hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Ayva, “Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi'ndeki öğrenciler çok güzel işler yapmışlar. Bu tesis örnek çalışmalar yapıyor” dedi.
Çorum Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan ise konferans sonunda yaptığı konuşmada, Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı ve Ak Parti eski Milletvekili Lokman Ayva ile Çorum'da müstesna bir günü yaşadıklarını belirterek, “Kendisinin ne kadar nitelikli bir insan olduğuna şahit olduk. Kendisi başlı başına bir model ve başarı hikâyesidir. Ezberimizi bozan Ayva'ya çok teşekkür ediyorum” dedi.
Çorum Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan, daha sonra Engelli Eğitim Merkezi öğrencisi Bekir Madan tarafından Çanakkale ve Şehitleri haftası için yazmış olduğu şiiri seslendirdi. Candan, “Bekir Madan hem birikimli hem de sanatsal anlamda yeteneği olan bir kardeşimiz. Görüyoruz ki engelli olmak hiç bir şeye engel değil. Bekir Madan'a yazmış olduğu Çanakkale şiiri için teşekkür ediyorum” dedi.




(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim