CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender ve partili diğer yöneticiler tarafından karşılandı.

Daha sonra CHP İl Başkanlığı’na gelen Seyit Torun burada ülke gündemine ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Seyit Torun, yerel seçimde başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere iktidar çevrelerinin kullandığı toplumu kutuplaştırıcı dilin kendilerini üzdüğünü vurguladı.

Toplantıda ilk olarak tüm sağlıkçıların Tıp Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başlayan İl Başkanı Tüfekçi, “Yüreği vatan Cumhuriyet ve Atatürk sevgisi ile dolu halkımızın ilgisi ile Mart’ın sonunda baharı getireceğiz bunun inancındayız” dedi.

Son 1 yıldır büyük bir fedakarlıkla seçim çalışmaları yürüten Seyit Torun’u Çorum’da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Milletvekili Köse de 31 Mart akşamı yoksulu daha yoksul yapan bu adaletsiz düzenin kurucularına gereken dersi vereceğini, Çorum’u ülkeye örnek kentlerden biri yapan Dr. Turhan Kılıçcıoğlu’nun 1994’te bıraktığı bayrağı devralacak olan Özgür Kılıç’ın yeniden ilimizi sosyal demokrat belediyecilikle tanıştırarak tüm Çorumlulara 5 yıl boyunca kimseyi ötekileştirmeden dışlamadan hizmet edeceğini vurguladı.

Torun’un yoğun seçim çalışmalarına rağmen Çorum’a gelerek kendilerine güç verdiğini söyleyen Kılıç da seçildikten sonra tüm Çorumluların belediye başkanı olacağını dile getirdi.

Toplantıda son sözü ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Torun aldı. Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini, bu süreçte milletin en doğru kararı vereceğine inandığını belirten Seyit Torun, iktidarın yerel seçimi bir beka sorunu varmış gibi bir algı yaratarak genel seçim havasına soktuğunu, bunun doğru olmadığını ve 31 Mart’ta milletin kendisini yönetecek, hizmet edecek yerel yöneticileri seçeceğini kaydetti.

“Her gün ekranlarda izlediğiniz gibi olayı germeye, kamplaşmaya ve seçimi amacının dışında göstermeye yönelik bir algı yaratılıyor. Biz neyi seçeceğimizi kimi görev vereceğini millet olarak iyi biliyoruz” diyerek iktidar çevrelerin kullandığı dilin kendilerini üzdüğünü, bu milletin barış, kardeşlik içinde yaşamak zorunda olduğunu anlatan Seyit Torun, “Biz bu ülkede çalışacağız, üreteceğiz ve dayanışacağız. Güçlü bir ülkede hep birlikte barış huzur ve kardeşlik içinde yaşayacağız. Bunu bozmaya çalışanlara millet izin vermeyecek. 31 Mart’ta ayrıştırıcı dili kullanan bizi ötekileştiren ayrıştıran ve bizi dışlayan yapıya gereken cevabı milletimiz verecektir” diye konuştu.

Türkiye’nin zor günlerde geçtiğini, mutfakta bir yangının bulunduğunu, tarım ve sanayide günden güne geriye gittiğimizi dile getiren Seyit Torun, yaşana sorunların çözümünün CHP olduğunu, bu konuda geçtiğimiz Ağustos ayında hazırladıkları 13 maddelik ekonomi önerilerinin dikkate alınmaması nedeniyle ülkenin bu duruma geldiğini bildirdi. Yaşananların kader olmadığını ve krizden çıkışın yolunun demokrasi ve hukukun üstünlüğünün kurulması, üreten ekonominin ortaya konulması, tarım, sanayi ve teknolojide üretim yapılması, sosyal devlet olmanın gereğinin yerine getirilmesi gerektiğini anlatan Torun bunların hepsinde sürdürülebilir bir model ortaya konulmasının da şart olduğunu vurguladı.

İktidarın tanzim satışlara varlık kuyruğu dediğini hatırlatarak “Hangi varlıklı kuyruğa girer? Siz hiç gördünüz mü?” diye soran CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’li belediyelerin olduğu her yerde özgürlük, adalet, huzur, sevgi, saygı ve kardeşliğin bulunduğunu, Çorum’da da 1 Nisan’da yeni bir sayfa açılacağına inandığını sözlerine ekledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Çorum Milletvekili Tufan Köse ve CHP yöneticileri daha sonra Gazi Caddesi, Çöplük Çarşısı ve Osmancık Caddesi üzerinde esnaf ziyaretlerinde bulunarak vatandaşlarla sohbet ettiler. Daha sonra ise seçim çalışmaları kapsamında ilimiz Mecitözü İlçesi’ne geçtiler.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim