Son zamanlarda Oda’nın üyeleri ile mücadele eder bir görüntü sergilediğini ve bu durumunun özellikle meslektaşlarını derinden hissettiğini kaydeden Çöplü, “Bizim yönetimimiz de bu hal ortadan kaldırılacak, kurumumuz gerçekten üyelerine her yönü ile pozitif bakış açısıyla hizmet üretecek ve çalışacaktır. Ayrıca yakın zaman önce mevcut başkanla ilgili bir takım sıkıntılar yaşadık. Biz taraflar arasında haklı-haksız ayrımı yapmak noktasında değiliz. Ancak yaşananlar neticesinde meslektaşlarımız ile müşterilerimiz arasında bir güven bunalımına neden olduğu, paydaş olduğumuz kamu kurumları ile de meslektaşlarımız arasında itibar sorununu yaşadığımızı üzülerek görmekteyiz” dedi.
Şahsına yönelik “tarafgirlik” üzerinden eleştiriler yapıldığını belirten Çöplü konuşmasında şunları dile getirdi:
“Her insanın olduğu gibi; bizimde belirli bir dünya görüşümüz ile siyasi tercihimiz vardır. Bu durum tabiidir. Bunun kamuoyunca bilinmemesi yok olduğu anlamına gelmez. Mevcut başkanın ve önceki başkanların ve yönetim kurulunun da belirli bir dünya görüşü ve siyasi tercihi mutlaka vardır. Bu durumu halkımız bilmese de meslektaşlarımız bilmektedir. Bu nedenle bizim tercihlerimize bakılarak tarafgirlik addedilmesi oda seçimleri açısından doğru değildir.
Kaldı ki bu görev bize nasip olursa; ayrıştıran değil birleştiren olacağız, meslektaş odaklı çalışmalar yapacağız. Mesleğimizin ve meslektaşımızın Çorum’da müşterileri ve kamu kurumları nezdinde güvenini yeniden kazanacağız. Mali Müşavirler Odasına değer katacağız. Bizim yönetim anlayışımız meslektaşımız odaklı olacaktır.
Meslektaşımız ve mesleğimiz söz konusu olduğunda her kesime ve düşünceye eşit mesafede olacağımızdan kimsenin şüphesi olamamalıdır. Hedefimiz güçlü oda güçlü meslektaş büyük Çorum. Bu duygu ve düşüncelerle selam ve saygılarımızı sunuyoruz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim