Hafta sonu Yunus Emre İş Merkez’indeki Altın Hamle Spor Derneği’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan BİKTUDER Başkanı Hayati Çam, BİKTUDER’in tüzüğünde sadece turizm, bilgi ve kültür aktivasyonlarının bulunmadığını; insan hakları, çevre ve hayvan hakları gibi önemli başlıkların da yer aldığını söyledi.
Hayati Çam, Çorum’da hayvan sevgisi ve hayvanları koruma bilincinin oluşması için atılan bu adımların büyüyerek artacağına inandığını kaydetti.
Dernek üyeleri ve hayvan severlerin katıldığı toplantıda Ayhan Aykanat, Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı olarak belirlenirken, Bekir Tekeli ise komisyon üyesi olarak görev aldı.
Komisyon Başkanı Ayhan Aykanat, Türkiye’de hayvan haklarının korunmasına yönelik kanunların bulunduğunu belirterek, bu kanunların uygulanmasının ve hayvan hakları konusunda toplumsal bilincin oluşmasının insanların çabası ile mümkün olabileceğini söyledi.
Aykanat ayrıca Çorum’da hayvanların tedavi ve ameliyatlarını acil biçimde karşılayabilecek nitelikte bir hayvan hastanesi bulunmadığına dikkat çekerek, “Şehrimizin nüfusu göz önüne alındığında böyle bir hastanenin olmaması büyük bir eksikliktir.” dedi.
Toplantının sonunda ise katılımcılara Samsun Canik Belediyesi’nden temin edilen Hayvan Hakları El Kitabı dağıtıldı.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim