AKP İl Genel Meclisi üyeleri düzenledikleri basın açıklamasında CHPli üyelerin özel idare hizmetlerinde ayırım yapıldığı iddiasının asılsız olduğunu ifade ettiler.
İl Genel Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Nurettin Karaca, iki gün önceki meclis toplantısında CHP İl Genel Meclis üyelerinin CHP’ye oy veren köylere yapılan yardımlarda ayrımcılık yapıldığı iddialarında bulunduğunu ifade ederek, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Yıllardır siyaset ve hizmet üretemeyenlerin alışkanlık haline getirdikleri ayrımcılığı sürekli gündeme getirerek bundan siyasi rant elde etmeye çalıştıklarını belirten Karaca, bu beyanları veren CHP’li meclis üyelerinin de CHP’ye oy veren köyleri ziyaret etmedikleri gibi bu köyleri de tanımadıklarını iddia etti. Bu köylere CHP tarafından çivi bile çakılmadığını ifade eden Karaca, CHP iktidarı döneminde köylerde ne kanalizasyon ne de kilit taşı bulunduğunu köylere bu hizmetlerin Ak Parti sayesinde ulaştığını söyledi. Karaca, “biz bütün köylerimizle birlikte el ele, gönül gönüle hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz. “AK Parti yapar, onlar konuşur” dedi.

“ÇORUM’DAKİ YATIRIM TUTARI 150 MİLYONU BULDU”
İl Genel Meclisi Başkan Vekili Ali Sami Odabaş da konuşmasında, İller Bankası’ndan gelen ödeneklerle birlikte bu yıl uygulanacak yatırım tutarının 150 bin lirayı bulduğunu anlattı. Yatırımları bu yıl tamamlamaya çalışacaklarını belirten Odabaş, bir kısım projenin ödeneklerinin yapıldığını, yeni projeler hazırlandığını aynı zamanda yeni ihalelere çıkılacağını söyledi.
2019 yılına kadar Çorum’da kilit taşı, içme suyu ve kanalizasyonu olmayan köy kalmayacağını belirten Odabaş, hizmet konusunda ayrım yapılmadığını vurguladı.
İl Genel Meclisi Üyesi Erhan Akar da konuşmasında milletvekillerinin muhtarlarla toplanmasının doğal olduğunu belirtti. Demokrasi çığırtkanlığı ve timsah gözyaşları dökerek bir yere varılamayacağını ifade eden Akar, hizmet için gönderilen ödeneklerin yine milletvekillerinin çalışmaları sonucu gönderildiğini söyledi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim