Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclisi Grup Başkanı Ayhan Şamlı, Belediye Meclisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
Bugün Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün başkanlığında gerçekleştirilen Belediye Meclisi toplantısının kapanışında söz alan Ayhan Şamlı, muhalefet olarak 1 yıldır meclis kürsüsünden görüşlerini dile getirdiklerini ancak hiçbir önerilerinin AKP’li üyelerce kayda alınmadığını ifade ederek, “Bu ortamda herhangi bir şey yapılmayacağını düşündüğüm için meclis üyeliğinden istifa ediyorum” dedi.
Belediye Meclisi’ne seçildiği esnada heyecanlı bir şekilde kentin geleceği için çalışmayı düşündüğünü belirten Şamlı, “1 yıl boyunca defalarca görüş ve önerilerimizi dile getirdim. AKP grubundan bir kişi bile burada fikir sunmadı. Çorum bizim geleceğimiz, çocuklarımızın geleceği. Sayın başkan şehir için pembe bir tablo çizdi. Benim gözümde ise Çorum gittikçe kirlenen, gürültüye boğulan yaşanılabilir bir şehir olmaktan çıkıyor. Çorum’un geleceği açısından endişeleniyorum.
Ailem beni ‘doğrular ilken olsun, hak yeme’ sözüyle büyüttü. Bu ilkelerle doğdum, büyüdüm, yetiştirildim. Hayatın her kademesini yaşadım” diye konuştu.
Bir senedir görüş belirttiğini ancak hiçbir önerilerinin dikkate alınmadığını kaydeden Şamlı, bu ortamda bir şey yapılamayacağı nedeniyle Meclis üyeliğinden istifa ettiğini belirterek, “Vaktimi daha yararlı ve güzel işler için ayıracağım. Burada AKP’li arkadaşların hiç mi kendi düşüncesi yok? Hiç mi fikirleri yok? Neden kendi görüşlerini dile getirmiyorlar?” dedi.

“KAMUOYUNUN ÖNÜNDE HOROZ DÖVÜŞÜ YAPMIYORUZ”
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise Ayhan Şamlı’nın söylediklerinin kendi şahsi fikirleri olduğunu ifade ederek, “Belediye Meclisi üyeliğini devam ettirip ettirmemesi kendi şahsi fikridir, saygı duyarız. Ancak meclis üyesi arkadaşlarıma söylediği sözleri aynen iade ediyorum. “Fikriniz yok mu, kendi düşünceniz yok mu?” şeklindeki lafı hadsiz bir söz olmuştur. Buradaki her arkadaşımın fikri de vardır zikri de vardır. Eleştirilerimizi çıkıp da gazetecilerin önünde dile getirmiyoruz. Kamuoyunun önünde horoz dövüşü yapacağımıza kendi grup toplantımızda söyleyeceklerimizi söylüyoruz. Siz aslında kendi partili arkadaşlarınıza da aynı lafları söylemiş oldunuz. Burada iktidara da muhalefete de haksızlık yapıyorsunuz” şeklinde konuştu.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim