Yenilenebilir enerji alanında toplumsal farkındalık oluşturma ve Çorum’un yenilenebilir enerji kaynakları alanından etkin bir şekilde yararlanması amaçlanan projenin açılışı 20 Temmuz Cuma günü, saat 14:00’te yapılacak.

Çorum Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Seyfettin Zengin, proje hakkında şu bilgileri aktardı:

“Proje faaliyetleri içerisinde ilk ve orta öğrenim çağındaki çocuklarımızın çevreci ve yenilenebilir enerji konusunda bilgilenmeleri ve enerji verimliliği ile ilgili çalışmalar yapılması ile okulunda, evinde, çevresinde verimli enerji kullanımını öğrenmeleri sağlanacaktır. Yapılacak eğitim programları ile yenilenebilir enerji kaynak çeşitlilikleri öğrenilecektir. Yenilenebilir enerji alanında yetişmiş, ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla gençler, sektör çalışanları, işsizler için iş alanı oluşması ve istihdam edilebilirliğinin sağlanması amaçlanmaktadır. Böylece bilinçli toplum, çevreci tüketim, yenilenebilir enerji, tasarruflu tüketici konularında toplumsal duyarlılık artacaktır. Proje ile sektör-STK ortak çalışması sağlanmış olmaktadır.

Bu kapsamda Aydınlık Geleceğe İlk Adım Projesi’nin açılışı 20.07.2018 Cuma günü, saat 14.00’te yapılacaktır. Açılış programı Yeniyol Mah. Gazi 1. Sokak, No: 9 (Merkez PTT Arkası) adresindeki ÇEKADER’de olacaktır. Tüm halkımız davetlidir.”

Kooperatif Başkanı Zengin proje faaliyetleri kapsamında ayrıca sektörün eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla Yenilenebilir Enerji Temel Eğitimi (4 gün), Lisanssız GES Tesisleri Başvuru Eğitimi (1 gün), GES Çatı Uygulaması Eğitimi (2 gün), Proje Firmalarına Yönelik GES Eğitimi (2 gün), Fotovoltaik Tesis Bileşenleri Eğitimi (1 gün), Temel Fotovolatik Tesisi Kurulumu Eğitimi (2 gün) ve GES Mevzuat Eğitimi (1 Gün) verileceğini bildirdi.

Eğitimlerin yine ÇEKADER’de sürdürüleceğini aktaran Zengin, ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin 0364-2243780 numaralı telefondan Enes Zengin’le irtibata geçebileceklerini sözlerine ekledi. (Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim