ÇEKADER’in PTT arkasındaki adresinde dün gerçekleştirilen törene Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdür Vekili Seyfettin Zengin, ÇEKADER Başkanı ve Proje Sorumlusu Osman Yüztgenç’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma yapan ÇEKADER Başkanı ve Proje Sorumlusu Osman Yüztgenç, “Aydınlık Geleceğe İlk Adım” adlı projenin İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından hibe desteği almaya hak kazandığını belirterek, “Bu projemizle yenilenebilir enerji alanında toplumsal farkındalık oluşturma ve Çorum’un yenilenebilir enerji kaynaklarından etkin bir şekilde yararlanması amaçlanıyor.” dedi.

Osman Yüztgenç konuşmasında proje hakkında şu bilgileri aktardı:

“Proje faaliyetleri içerisinde ilk ve orta öğrenim çağındaki çocuklarımızın çevreci ve yenilenebilir enerji konusunda bilgilenmeleri ve enerji verimliliği ile ilgili çalışmalar yapılması ile okulunda, evinde, çevresinde verimli enerji kullanımını öğrenmeleri sağlanacaktır. Yapılacak eğitim programları ile yenilenebilir enerji kaynak çeşitlilikleri öğrenilecektir. Yenilenebilir enerji alanında yetişmiş, ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla gençler, sektör çalışanları, işsizler için iş alanı oluşması ve istihdam edilebilirliğinin sağlanması amaçlanmaktadır. Böylece bilinçli toplum, çevreci tüketim, yenilenebilir enerji, tasarruflu tüketici konularında toplumsal duyarlılık artacaktır. Proje ile sektör-STK ortak çalışması sağlanmış olmaktadır.

ÇEKADER Başkanı Yüztgenç proje faaliyetleri kapsamında ayrıca sektörün eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla Yenilenebilir Enerji Temel Eğitimi (4 gün), Lisanssız GES Tesisleri Başvuru Eğitimi (1 gün), GES Çatı Uygulaması Eğitimi (2 gün), Proje Firmalarına Yönelik GES Eğitimi (2 gün), Fotovoltaik Tesis Bileşenleri Eğitimi (1 gün), Temel Fotovolatik Tesisi Kurulumu Eğitimi (2 gün) ve GES Mevzuat Eğitimi (1 Gün) verileceğini dile getirerek, eğitimlerin ÇEKADER’de sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

Ardından kürsüye gelen AKP Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, bir ülkenin en iyi kaynaklarının iyi yetişmiş yeni nesiller olduğuna vurgu yaparak, “Ülkeyi ayakta tutabilmek için enerjiye ihtiyaç vardır. Bu anlamda yenilenebilir enerji kaynakları büyük önem taşımaktadır. Bu tür projeler, bu güzel memleketin havasını, suyunu, güneşini gelecek nesillere daha temiz şekilde aktarmamıza vesile olacaktır.” diye konuştu. Milletvekili Kavuncu ayrıca projeye emek veren herkese teşekkür etti.

SURİYELİLER İÇİN 400 KUR’AN-I KERİM

Törenin son bölümünde ise İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından Suriyeli mülteciler için hazırlanan 40 adet Kur’an-ı Kerim’in dağıtımı yapıldı.

Suriyeli mülteciler için 400 adet Kur’an-ı Kerim ayrıldığını belirten yetkililer, bunlardan 40 tanesinin dağıtımını, “Aydınlık Geleceğe İlk Adım” adlı projenin açılış töreni vesilesiyle gerçekleştirdiklerini ifade ettiler.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim