CHP ziyaretinde açıklamalarda bulunarak iktidarın uygulamalarını eleştiren Kamu-Sen İl Temsilcisi Aydın, iktidarın kamu personel rejiminde köklü değişikliğe gitmek istediğini hatırlatarak memurun iş güvencesi için duydukları endişeyi dile getirdi. Kamu-Sen olarak iş güvencesinden taviz vermelerinin mümkün olmadığını dile getiren Aydın, devlet memurluğu sisteminin baştan aşağı değiştirilerek memur-işçi ayrımının ortadan kaldırılmak istendiğini, partini memurluk yaratılmasının bu ülkeye bir hayrı olmayacağını söyledi.
Bu konuda endişelerini dile getirmek için TBMM’de bulunan siyasi partileri ziyaret ettiklerini belirterek devlet memurluğu yerine parti memurluğunu doğru bulmadıklarını ifade eden Aydın, “Hükümet, memurun iş güvencesiyle ilgili memur ve işçi kavramının içini boşaltacaklarını ve çalışan adı altında yeni bir kavram getireceğini dile getiriyor. Biz daha önceden Ankara’da yapılan bir mitingle buna karşı tepkimizi dile getirmiştik. Fakat toplumda, devlet memuru işe başladıktan emekli oluncaya kadar iş güvencesi garantisi olduğu şeklinde yanlış bir algı var. Ancak memur herhangi bir su işlediği zaman meslekten ihraca kadar cezalar almaktadır” dedi.
Aydın, kamu çalışanlarına da çağrıda bulunarak uyanık olmalarını ve geleceklerine sahip çıkmalarını istedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP İl Başkanı Suvacı da kendisinin de 30 yıldır memurluk yaptığını, bu nedenle kamu çalışanlarının durumunu iyi anladığını ifade etti. Devlet memurluğundan parti memurluğuna geçilmesinin çok düşündürücü olduğunu dile getiren Suvacı, CHP olarak yıllardır torpil ve riyakata karşı mücadele ettiklerini, ayrıca OHAL’ın biran önce kaldırılması gerektiğini sözlerine ekledi.
(Volkan SINAYUÇ)
 
Editör: TE Bilisim