Eğitim-İş Şube Başkanı İlhan Yaşar, 22 yaşındaki Şenay öğretmenin katledilmesinin devlete ders olması gerektiğini belirterek şu görüşleri paylaştı:

“Yurdun maalesef çatışmalardan uzak olmayan bir yerinde, ilk meslek yıllarını geçireceği haberini bile ‘Öğretmen oldum’ diye yakınlarına müjde olarak veren, Türkiye’nin her toprağını ve o topraklarda yeşermiş her yavruyu eşit gördüğü anlaşılan Aybüke öğretmenin, Batman’ın en merkezi yerlerinden birinde, sokak ortasında hayatını kaybetmesi, Türkiye'nin yüreğine ateş düşürmüştür.

Geriye kalan acı ve öğretici gerçek şudur: Ölümünden birkaç gün önce, arkadaşına attığı bir mesajda, Türkiye'nin teröre hedef olması konusunda elinin kolunun bağlı olmasından duyduğu sıkıntıyı anlatan Aybüke öğretmen, eli kolu bağlı olmayan devlet tarafından korunamamıştır. Görünen o ki, devletin sağladığı güvenlik açısından, -Aybüke'nin hayalinin aksine- yurdun her toprağı hâlâ ve ne yazık ki eşit değildir. Hayatının baharında canından olan Aybüke Yalçın'ın, teröre verilen son kayıp olmasını ve bu yaşananların devlete ders vermesini umuyoruz.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim