Baba Sadık Yalçın da etkinliğe kızının adının verilmesinden dolayı okul yetkililerine teşekkür etti.

“KARNELERİNİ DAĞITMIŞTI HAİN SALDIRIDA ŞEHİT EDİLDİ”

Dün saat 13.30’da Devlet Tiyatro Salonu'ndaki etkinlik saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda ilk konuşmayı Okul Müdürü Adem Arslan, yaptı. Arslan "Sekiz aylık öğretmen, okulunda öğrencilerini karnelerini dağıtmış, evine dönerken bir hain kurşun onu hayattan koparıyor, şehit ediyor. Vatanına ve milletine hizmet için orada bulunan bir kardeşimize hain tuzak kuran terörü bir kez daha lanetliyoruz. Ailesine sabırlar diliyoruz” dedi.

“NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”

Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın’ın babası Sadık Yalçın böyle bir organizasyon gerçekleştirenlere teşekkür etti.

Baba Yalçın şunları söyledi:

"Aybüke'mizin şehit edildiği 9 Haziran 2017 gününden bu yana aziz Türk milletinin, Aybüke'yi sanki bizim evladımız değil de kendi evlatları gibi bağrına basması çok anlamlı ve önemli. Bu aziz Türk milletinin damarlarındaki asil kanın bir ifadesi olsa gerek. Osmanlı İmparatorluğunun bakiyesi olan, bir ışık öncülüğünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde yeniden doğan ve dünya sahnesinde yerini almış, ilim ve irfan ile aydınlık Türkiye geleceği ufkunda emin adımlarla ilerleyen bir milletin evlatlarıyız hepimiz. Bununla da gururu duyuyoruz. Allah bu millete hiçbir dönemde zeval ve zulüm vermesin, Müslüman Türk milletine daima güç ve kuvvet versin. Ne mutlu Türküm diyene."

ŞEHİT BABASINA ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük Şehit Aybüke Yalçın’ın babası Sadık Yalçın ve diğer yakınlarına, Aybüke öğretmenin fotoğrafı ile çiçek takdim etti.

Program Öğrencilerin birbirinden seslendirdiği eserlerin ardından dereceye girenlere ödülleri verildi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim