İl Müdürü Murat Ocak konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi:

“Tartı aletleri, Takograf Cihazları, Taksimetreler ve Egzoz Gazı Analiz Cihazları hususunda, Bakanlığımızdan Yetkili Muayene Servis Belgesi alan firmalar İl Müdürlüğümüz http://corum.sanayi.gov.tr. internet adresinde, Yetkili Muayene Servislerine ait tam liste ise Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğümüz http://msgm.sanayi.gov.tr. internet adresi Yasal Metroloji Bilgi Sistemi Menüsünden ulaşılmaktadır.

İlimiz esnafının mağdur duruma düşmemesi için 28 Şubat 2018 tarihi mesai bitimine kadar ilgili kurum ve yetkili muayene servislerine beyannamelerini vermeleri gerekmektedir. Posta ile yapılacak müracaatlarda, postadaki gecikmeler dikkate alınmaz, müracaatın süresi içinde ulaştırılmış olması gerekir. Taksimetre ve takograf cihazı sahiplerinin ise metrolojik muayene belgelerindeki son muayene tarihlerinden önce yetkili servislere müracaatlarını yaparak muayene ve damga işlemlerini yaptırmak zorundadırlar. Periyodik muayene için zamanında müracaat etmeyenler hakkında, daha sonra müracaat etmiş olsalar dahi, damga süresi dolmuş ölçü aleti kullanma fiilinden 3516 sayılı Kanun hükümlerine göre idari ve cezai işlem uygulanır. 2018 yılı için ölçü aleti başına uygulanacak idari para cezası ise 2.101,00 TL (İkibinyüzbir TL)dır.

Çorum Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne yapılacak başvurular https://bams.sanayi.gov.tr internet adresinden yapılması gerekmektedir.”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Ocak, tartı aletleri sınıfları ve Yetkili Muayene Servis Belgesi alan firmalar ile ilgili bilgilere Çorum Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne ait http://corum.sanayi.gov.tr/ internet adresinden ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim