Çorum’da fotoğraf sanatının öğretilmesi, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için etkinlikler düzenlenen ÇFK tarafından ikincisi gerçekleştirilen “Temel Fotoğrafçılık Eğitimi” devam ediyor. Fotoğraf Eğitmeni Salih Karslıoğlu tarafından verilen ve çeşitli meslek gruplarından 20 kişinin katıldığı kursta, hafta içi teorik, hafta sonları da pratik ders yapılıyor.
Gelecek ay tamamlanacak kursta, ÇFK tarafından davet edilen fotoğraf sanatçıları da tecrübelerini katılımcılarla paylaşıyor. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen kurslara katılan fotoğraf sanatçıları Ercan Ayancı ve Engin Bıyıkoğlu, tecrübelerini kursiyerlere aktardı.
Yaklaşık 10 yıldır fotoğraf çeken ve Çorum’daki yüzlerce kuş türünü görüntüleyen Ercan Ayancı kuş ve doğa fotoğrafçılığı (ornito) alanında, Engin Bıyıkoğlu da Türkiye’nin farklı bölgelerinde çektiği manzara ve mimari fotoğrafçılık konularındaki bilgi ve tecrübelerini, fotoğraflarla kursiyerlere aktardı.
ÇFK Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı derslerde kursiyerler, fotoğrafçılık ve çekim teknikleri konularında Ayancı ve Bıyıkoğlu ile sohbet etme imkânı da buldu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim